Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

miercuri, 15 noiembrie 2017

Lilith in Berbec

Lilith în Berbec

06.08.1931 - 02.05.1932          11.06.1940 - 07.03.1941          16.04.1949 - 11.01.1950
19.02.1958 - 16.11.1958           26.12.1966 - 21.09.1967           31.10.1975 - 26.07.1976      
05.09.1984 - 31.05.1985        11.07.1993 - 06.04.1994           17.05.2002 - 09.02.2003    
                                                       23.03.2011 - 16.12.2011       

·         Umbra: succesul

·         Frica primară: teama că nu este vrednic de nimic

·         Proiecție în gândirii: cât de bine şi ce măsuri ia ca să-și aprofundeze  judecata.

·         Problema lor: propriul succes; propria identitate; întrebări despre valoarea intrinsecă, stimă de sine și merit.

·         Proiecţia Umbrei: alții au succes; demnitate lor se bazează pe ceea ce au obţinut, cu sau fără ajutorul unor părinţi potenţi, sau au realizat.

·         Obiectivul: să nu se compare cu alții; succesul personal nu se compară cu succesul altora, pentru că el este unic.

·         În relație: nu putem vorbi despre un discomfort considerabil, ci de dorințe exprimate cu ușurință, chiar dacă ceea ce exprimă este de cele mai multe ori șocant.

·         Caracteristica: îndrăzneală, impertinență - care poate fi fără limite, dar și speranța de a crește în ochii persoanei care îl atrage.

·         Mesajul Lunii Negre / Lilith: nu lupți cu adevărat pentru o cauză, ci te mulțumești cu ceea ce ai și cine ești.

Manifestare: nativul este, de obicei, luminos și carismatic, are un comportament excentric, fără angajamente ferme față de reguli sau standarde morale și sociale. Să vă aşteptaţi la reacţii compulsive dacă doriţi să îl/o cuceriţi, lucru care lor li se pare firesc şi normal, și aşteptaţi-vă la reacții copilăroase când dorinţele nu le sunt îndeplinite. 
Frecvent se confruntă cu nemulţumirea faţă de sine, faţă de viaţa sa şi atunci abordează orice posibilitate de afirmare, luptă din greu pentru a depăși sentimentul de lăsat pe dinafară și, de obicei, câștigă poziții importante în grupul lor social.
Tind să reacționeze agresiv sau obsesiv în eventualitatea că trebuie să-şi asume roluri paterne. Acțiunea reprezintă, în acest caz, absolutul pentru un nativ, afectat de o asemenea necesitate. Intensifică tot ce atinge sau face. Uneori aceasta intensitate trece dincolo de  dorințele lor. În mod similar, ca proiecție pentru viitor, spontaneitatea şi inițiativa instantanee sunt expresii esențiale.
În cazul în care se confruntă cu un obstacol de netrecut, crizele de spaimă devin excesive iar reacţiile sunt extreme. Se prăbuşeşte, doborât și neajutorat. Să nu se lase dominat de furie şi de impulsivitate pentru că atunci când vor evalua consecințele acțiunilor, să nu pună în umbră tocmai viziunea lor despre viaţă. Cel mai bine este să canalizeze nerăbdarea și agresivitatea constructiv astfel încât nativul să fie capabil să se împace cu sine și să lucreze cu o mai mare eficiență.
Luna Neagră în Berbec se manifestă printr-o dorinţă intensă de a fi preţuit la adevărata lor valoare precum și nevoia de demnitate personală. Cu toate acestea, un profund sentiment de nevrednicie intră în conflict cu aceste deziderate, deşi ei pot avea deseori oportunități care să îi ajute să promoveze şi să urce trepte ierarhice.
În viață, adesea gândim că trebuie să primim ceea ce credem că merităm, și când ajungem în situaţia de a primi ce dorim, ne pomenim că din teama că nu vom fi capabili să facem faţă, refuzăm, fie declinăm oferta prin evitarea unei discuţii deschise pe această temă, fie declinăm oferta propriu-zisă cum ar fi, de exemplu, oferat unui nou loc de muncă şi asta pentru că spunem că suntem prea buni pentru lucruri aşa de mici, în realitate, însă, fiindu-ne frică să ne asumăm o responsabilitate prea mare. Ei, bine, acest comportament auto-distructiv, auto-sabotor se regăseşte adesea la cei cu Luna Neagră în Berbec. Şi nu este vorba că vor să audă de la alţii laude, chiar şi subtile, nu, ci pentru că Luna Neagra in Berbec se apără și respinge tot ceea ce nu se încadrează în tiparul ideilor și convingerilor sale.
La aceşti nativi totul este dominat de impuls, de pasiunr și de energia care se naște din orice acțiune nouă, orice dorință și prin el însuși. Putem pune totul sub deviza acum sau niciodată, deoarece ei supun totul ideii de temporalitate, de timp, idee pe care ei o disprețuiesc sincer. Şi asta pentru că ei nu au timp să pună la îndoială ceea ce vor, corpul şi mintea sunt deja unite cu pasiunea care se naşte ca atare, şi înainte de a conştientiza ce se întâmplă, se fac foc şi pară, că totul s-a întâmplat deja, deşi evenimentul în sine, nu s-a produs.
Vizual, această persoană emană senzualitate și un erotism aparte, dar forţă ei de seducţie stă sub semnul agresivităţii. De multe ori persoanele cu Lilith în Berbec doresc fie privite drept femie fatală sau bărbat fatal, astfel încât pentru ei trupul devine instrumentul principal pentru atingerea acestui scop şi un motiv pentru a-l păstra în formă iar ca să ai forma dorită nu o obţii decât printr-o dietă adecvată, mersul regulat la sala de sport. Motto-ul lor este dacă eu pot să o fac - poți și tu, astfel încât rareori arată înțelegere sau compasiune pentru slăbiciunile altora. Ei pot fi foarte îndrăzneți în vestimentaţie, dar vulgari în comportament și limbaj, evidențiindu-şi astfel superioritatea, dacă vreţi. Vezi, femeile care vorbesc de maniera să fie auzite de tot localul, tot biroul, toată piaţa.
 Cea mai grea situație este atunci când o persoană cu Lilith în Berbec este imobilizată sau paralizată din naştere, în urma unui accident sau ca urmare a unor prejudecăți, a mediului din care provine sau a necunoașterii de către  cei din jur a stărilor de nelinişte de care suferă.  Nativul este blocat în ce priveşte orice fel de acțiune dar din moment ce poate atinge cele mai profunde înțelesuri numai prin acțiuni și experiențe concrete, el rămâne la stadiul primar de instinct primitiv. El trăieşte cu spaima faţă de el însăuşi, cu teamă faţă de durere pentru că ei nu se pot apăra, fug de orice stuaţie în care se pot confrunta cu durerea - de la stomatolog la legăturile emoționale.
Toți cei care cu Lilith în Berbec au o nevoie pronunțată de a recurge la pedepse atunci când sunt răniţi, nu iartă umilinţa emoţională, așa că pentru femei cu un Lilith astfel poziţionat,experienţa emoţional se poate transforma cu uşurinţă în dramă dacă nu chiar tragedii, pentru că devin adesea nemiloase și imposibil de cucerit, stricte față de celelalte femei, mai ales dacă sunt şi frumoase, dând vina pe întreg sexul feminin pentru eşecul lor sentimental, în timp ce bărbaţii intră în relații fără emoții, dar, de obicei, fragili și vulnerabili, prea tineri, vor fi partenerii lipsiți de experiență, care cu siguranță nu le va pune în evidenţă masculinitatea si puterea! Pentru ei este o poziție care induce o gelozie explozivă, tendința spre legături fatale, nepotrivite, care în timp le dă imunitate în faţa legăturilor întâmplătoare. 
Pentru femeile cu Lilith în Berbec, naşterea poate reprezenta un pericol iar dacă este vorba de cezariene atunci acestea pot fi însoţite de hemoragii masive.
Din cauza impulsivității și spontaneităţii inerente semnului, găsim aici violența. În Berbec, Lilith vorbește despre experiențele violente din trecut. Nativul poate fi speriat sau interesat de sânge și de arme. Cum Berbec înseamnă acţiune - impuls - val creativ, cu Lilith în această poziţie, avem o problemă legată de ceva ce trebuie început. Pornesc sau nu să încep ceva, iată este dilema. Setea de independență și libertate este parte a evoluției și include conștientizarea. Nativul se teme că îi va fi îngrădită libertatea de mişcare, libertate la care nu vrea să reunuţe, cu orice preț. Toate întrebările legate de propria independenţă, de propria libertate, provoacă decizii iraționale și bruște, dar, în acelaşi timp, poate induce răzvrătirea, nesupunerea în sine, cheful de a înfrunta interdicțiile. Este o poziţie în care nativul va reacţiona foarte puternic la putere, lege, autoritate, comandă, subordonare. Nativii pot simţi, în acelaşi timp, dorinţa dar şi teama de a fi lider. Inconștientul păstrează, în memoria sa, experiențele proaste, din trecut, legate de autoritate și de comandă. Iată măcar un motiv plauzibil pentru ambivalența comportamentului din prezent - suprimarea agresivităţii sau a autocontrolului.
Ca mamă, este strictă, explozivă, agresivă, cu furii greu de controlat, violentă, foloseşte pedepse corporale pentru a-şi disciplina copiii. Mi-amintesc de o mamă Leoaică cu Ascendentul în Berbec, care îşi altoia fiicele ori de cîte ori avea ocazia. Cu soţul se purta la fel, adcă, toată viaţa, el nu a ieşit din cuvântul ei, până a închis ochii. Comportamentul faţă de ele le-a determinat pe fiice să plece foarte devreme de acasă. Prima la 16 ani şi cea de-a doua s-a mutat cu sora ei, doi ani mai târziu. A ajuns în instanţă, şi instanţa a decis ca fiica cea mică să locuiască cu sora cea mare, care, între timp se angajase. Când am configurat harta mamei am avut surpiza să constat că în afară de semn şi ascendent, avea în Berbec, în Casa a 12-a Marte conjunct cu Jupiter, Venus, Mercur, Uranus în primul grad, Junona şi Pasul Norocului. Din păcate nu mai am harta si nici nu stiu de unde sa o scot pe femeie. Dar am altele!
În altă ordine de idei, nativii vor să-şi controleze viaţa cu orice preţ şi să-şi controleze conştient instabilitatea emoțională. Ei sunt egocentrici, dar nu îşi pot afirma ego-ul așa cum ar dori, pentru că, în timp ce el vrea să comande totul, fără a acorda atenție altor persoane, viața nu îi va permite să facă acest lucru. Dimpotrivă, viață îl va obliga să-şi limiteze ego-ul şi să se supună voinţei altor persoane cum ar fi de exemplu, şeful, soţul/soţia sau partenerul/a. Propria voinţă poate fi zdrobită, astfel că nu poate avea încredere în el însuși deloc. Relația Eu - Ceilalți va fi una dificilă, poate merge mai departe cu asperităţi, poate lua direcţia unei permanente indecizii sau merge în direcţia propriei afirmării - un bărbat să nu fie suficient de viril ca să-şi afirme masculinitatea după cum o femeie nu poate fi capabilă să-şi manifeste feminitatea.
Nativa/ul au o putere de creativitate şi o doză de creativitate pe care nu ştiu cum să o folosească, fapt care îi tulbură, deoarece, au impresia că nu le foloseşte la nimic mai ales că viaţa lor se desfăşoară în cu totul altă direcţie, dar va veni o zi în care această cretivitate le va fi de folos. Neputinţa de a o exprima atunci când cred ei că trebuie să o facă, duce la o reacţie de respingere – dacă nu pot să o fac cum vrea eu, renunţ! De obicei asta se întâmplă în adolescenţă.
De fapt, viaţa îi va ajuta să învețe cum să-şi folosească talentul, creativitatea, într-un mod non-impulsiv, cu discernământ și fără a încerca să atenteze la libertatea de gândie a celorlalţi. Nativii va afla, de asemenea modul în care urmează să aibă loc anumite evenimente, cum să le accepte și să se adapteze la circumstanțele generate de ele, însă pot fi obligaţi să lupte singur, să renunțe la ideea de viață ușoară, la situația sociale și afectivă visată. Ei trebuie să îşi pună creativitatea în serviciul altora. Pot suferi pentru că renunţând își sacrifice propriul ego, dar existenţa lui nu le va mai crea suferinţă. Cu toate acestea, atunci când sunt conștienţi de putearea lor interioară și vor să o provoace pe Lilith, atunci nu vor mai privi viaţa ca pe o aventură, vorba ceea, vor lua mersul pe jos ca pe o obişnuinţă, şi vor fi cu un pas înaintea altora.
Se întâmplă ca într-o familie să fie două persoane care au Lilith în Berbec, şi indiferent de celelalte caracteristici astrologice, în timp, ele vor începe să semene foarte mult între ele, vor fi atrași de noi teritorii, de noi cunoștințe, nu le plac regulile și, normal, nu le respectă. Vor putere, sunt cuceritori și nimic nu este greu pentru ei. Fiecare provocare este o motivație în plus. În tinerețe sunt lăudăroși și vorbăreți, motiv pentru care vor avea o mulțime de probleme, dar mai târziu se vor strădui să fie părinți stricţi și disciplinaţi. Principiul lor de viaţă este păstrarea personalităţii şi a integrităţii interioare. Uneori, pot fi extrem de insistenţi deoarece vor ca ceilalţi să se comporte ca şi ei, conform devizei Fii ca mine!. Nu le plac compromisurile, sunt campionii libertății asumate, cu imboldul specific de a se reprezinta, întotdeauna, pe sine ca pe cineva complet eliberat de influența altor oameni, ceea ce îi conduce frecvent spre situații scandaloase din cauza comportamentului capricios.
Ei îşi vor urma, mai degrabă, impulsul interior pe care îl consideră un dat, abia apoi se vor raporta la ceilalţi. Au un spirit tânăr chiar și la anii senectuţii. Pentru a stabili armonia și echilibrul de care au nevoie se retrag din viaţa publică, să spunem aşa, pentru a se dedica complet dezvoltării încrederii în relaţia cu celălalt, convinşi că numai aşa ar putea scăpa de fricile şi emoțiile lor năvalnice dar și de propriile slăbiciuni și vulnerabilităţi!
Nativii se simt ca nişte deschizători de drumuri în tot ce fac și spun că personalitatea lor este cea care lucrează în detrimentul altora. Devin agresivi atunci când oamenii îl definesc drept pasiv, ei nu doresc decât să îşi urmeze impulsurile, să fie generoşi și dezinteresaţi, chiar și atunci când nu lasă pe altcineva să le-o ia înainte, punând propriile priorităţi pe primul loc. Uneori, nu ezită să calce peste cadavre și să calce în picioare interesele altora când vor să-şi construiască propriul drum. Sunt imprevizibili și cred că totul le este permis.
Pot avea o activitate excesivă, o senzualitate puternică, dar pot da dovadă de cruzime atunci când au tendinţa de a deveni excesivi de demonstrativi. Când este femeie, rolul provocator de cine poate fi jucat dacă nu de angajații și colegii de sex masculin!? 
În ce priveşte sexualitatea ei, Lilith în Berbec vorbeşte despre sexul licențios, este lipsită de modestie, îi place să-şi exploateze trupul. Dansul exotic, pornografia și alte activități considerate excesive şi care să îi dezvăluie goliciunea, i se potrivesc. Ceea ce arată este tentant. Dacă suferă de ceva atunci suferă de Sine, pentru că ea trebuie adorată pentru formele ei. Se spune despre Lilith în Berbec că exprimă lipsă de respect faţă de ceilalţi și este o depravată. Îşi ascunde calitățile, preferând să-şi dezvăluie defectele, latura ei murdară,  instinctul care o înjoseşte în ochii celorlalţi. Este violentă și în stare să sugă sângele iubitului sau partenerului, în timpul actului sexual. Ea ca o furtună, care dizolvă războiul și furia din jurul ei. Este predispusă la un temperament copilăresc și minciună, mai mult se se dovedește periculoasă și chiar ucigaşă pentru cei care o iubesc. Ca o amantă, ea joacă rolul spărgătoarei de case pentru că nu se dă în lături de la nimic pentru a obține ceea ce vrea. Tot aici găsim posesivitatea şi soţii, indiferent că sunt bărbat sau femeie, sunt extrem de geloşi şi pot face scene oriunde, acasă sau pe stradă. Bărbaţii cu Lilith în Berbec de regulă, sunt cei care sunt violenţi în familie, care aplică corecţii atât soţiei cât şi copiilor şi uneori îşi pot suguruma partenera în timpul actului sexual.
Lilith în Berbec este simplu de configurat când se pune problema sexualităţii ei deoarece foloseşte agresivitatea şi forţa pentru a se simți puternică. Privită din perspectivă negativă, putem pune pe seama sexualităţii neexprimate accesele de furie, cele temperamentale sau comportamentul de răsfăţat/ă. Provocarea extremă pentru Lilith în Berbec este efortul pe care îl depune pentru a fi independentă şi autonomă, ceea ce duce la probleme în parteneriate. Poate schimba partenerii de viaţă neîncetat, fără prea multe regrete, deoarece există întotdeauna ceva în neregulă cu ei, ba flirteayă cu oricine, ba stă la o bere cu prietenii până târziu în noapte, ba are mai mult succes ca ea pe când pe sine, se vede corectă, femeia care luptă pentru dreptate şi adevăr. 
Vindecarea și transcenderea:
Cu Luna Neagra în Berbec, nativii se confruntă cu sentimentul profund de nevrednicie inerent cu care trebuie să se confruntă. În virtutea ideii de a ne fi născut pur și simplu, avem dreptul să fim demni ţi de bucuriile vieții. Dacă totul este Unul, atunci nici Unul nu este mai puțin decât altele. Fiecare dintre noi poartă o scânteie de divinitate, nu se exclud însă.  Vindecarea se produce atunci când nativii vor fi capabili să se vadă ca fiind ei şi că pot avea succesul dorit ca oricare altul; când vor recunoaște acest lucru şi vor înţelege că ceea e cred alţii despre ei este ceva insignifiant în comparaţie cu nevoia de a fi ei. Ce au de făcut?
·         Gândiţi-vă şi analizaţi de ce ceea ce v-aţi propus nu aţi fost realizat decât în mică măsură.
·         Gândiţi-vă ce rol joacă succesul şi afirmarea de sine în viaţa voastră.

·         Întrebaţi-vă de ce mereu vreţi să câştigaţi. Când veţi afla răspunsul, decideţi dacă într-adevăr asta vreţi, dacă merită efortul. Prin conştientizarea faptului că nu puteţi fi la fel de bun în orice situaţie, vă veţi redobândi echilibrul interior.

Un comentariu: