Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

luni, 27 noiembrie 2017

Lilith în Leu



   19.07.1934 - 14.04.1935     24.05.1943 - 18.02.1944      28.03.1952 - 23.12.1952   
   31.01.1961 - 28.10.1961      07.12.1969 - 02.09.1970      12.10.1978 - 08.07.1979
   18.08.1987 - 13.05.1988    23.06.1996 - 18.03.1997      29.04.2005 - 21.01.2006
04.03.2014 - 27.11.2014

Tema: ordine şi structură

Frica primară: teama de schimbare

Proiecţie în gândire: motivaţia pentru a-şi atinge obiectivele,

Problemele lor: ordinea, poziţia socială, aroganța, egocentrismul şi gelozia

Proiecţia Umbrei: - dezgustul pentru omul obişnuit incapabil să-şi depăşească poziţia;  ambiţia - sexualitatea - voinţa rece - megalomania – marea vitalitate - aroganţa - insistenţa

Obiective: să identifice și să vocalizeze un "talentele și punctele forte, pentru a identifica
oportunitățile oferite de modificări, pentru a elimina senzație de gelos

În relaţie: atenţie la aventurile amoroase, inimă și ochi sunt fragile.

Caractersitica: marea lor dificultate este în a se identifica pe sine.

Mesajul Lunii Negre / Lilith: nativul trebuie să învețe cum să îi lase și pe ceilalți să-și trăiască visele.


Manifestare: preznța Lunii Neagre / Lilith în Leu se poate manifesta sub forma unui comportament teatral sau prin nevoia de dominare, nevoia imperioasă de a-și impune voința asupra altora. Succesul este reprezentativ pentru acești nativi, care se confruntă cu numeroase încercări în ce priveşte creativitatea.
De asemenea, poate să sugereze o mare dificultate în a se identifica pe sine și ceea ce este el. În schimb, se bucură de o creativitate fizică și mentală remarcabilă dar și trăiesc acut sentimente de nemulțumire, ceea ce îi face pe cei mai mulți să se angajeze în activități creative sau în educația copiilor. Pot bloca conștient mecanismele de plăcerii de a face ceea ce simt ca apoi aceasta să devină căutarea exhaustivă a acestei și modalitate de evadare din orice situație care ar putea reprezenta satisfacția, bucuria lucrului împlinit.
Individul cu Lilith în Leu se cufundă într - o morală acompaniată de neliniștea lipsei de încredere în sine, care  îi determină să caute lumina reflectoarelor. Păstrează aproape întotdeauna cultul Eroului care i-a fost călcat în picioare de un model depersonalizare structurală. Sacrificiul este ultima frontieră spre iubirea fără posesivitate, iubirea pură când toate se reunesc, pe deplin și luminos în ființa sa.
Luna Neagră / Lilith în Leu subminează egoul. Ea se manifestă prin egocentrism și aroganță. Cu această poziție, nativii sunt frecvent acuzați că sunt egoiști. Acest lucru se datorează faptului că atenția noastră este în mod natural atrasă de orice consolidează poziția noastră în viață ca oameni. Orice idei contrare sunt rapid respinse.
Teama de schimbare a formelor modifică percepția asupra realității și o transfomă în teama de a-și pierde fizicul ideal, teama de bătrânețe sau de a-și pierde poziția socială. Încercările mecanice, rigide pentru a menține ordinea, cadrul existent sau gândirea, sunt frecvente si pot duce la epuizare și uneori îi poate face să-și piardă mințile. Am avut un asemenea caz în care o nativă cu Lilith în Leu, profesoară de muzică, trăia cu o teamă morbidă față de bătrânețe. Folosea tot felul de creme, de balsamuri, a apelat de câteva ori chiar la liftingul facial, dar de fiecare dată sesiza că rejuvena într-un loc și îmbătrânea într-altul. A sfârșit într-un sanatoriu de boli nervoase.
Luna Neagră / Lilith în Leu induce un ego puternic nativului persoană. Acesta este motivul pentru vor exista întotdeauna cei care o iubesc și cei care o urăsc. Cu carisma lor formidabilă, ei sunt capabili să atingă obiective de necrezut și este guvernat, de multe ori în viață, de principiul conform căruia scopul scuză toate mijloacele.
Nevoia de a pune în aplicare propria voință este foarte pronunțată, motiv pentru care ei sunt indiscreți, nerăbdători, incapabili de a lucra într-o echipă și au aplecare spre orice fel de compromis. Abandonează repede o relație veche, care necesită ajustare și efort, în mod conștient au tendința să fugă de situații în care ar putea fi respinși sau neobservați.
Ei sunt mereu printre oameni, niciodată singuri, dar în mod frecvent nesatisfăcuți. Cu toate acestea, Lilith în Leu este destul de dramatică și plină de energie, astfel încât, la prima întâlnire cu acești nativi, oamenii se simt copleșiți de un val uriaș de energie puternică, libertate interioară si magnetism.
Întotdeauna vor mai mult de la viață, astfel încât par că sunt luați de un val cosmic și smulși din viața pe care o cred obișnuită și în care se văd ca fiind centrul lumii. Acestea sunt singurele momente, adevărate de fericire pentru ei, iată măcar un motiv pentru care acești nativi sunt adesea găsiți pe tărâmul cinematografiei - Robert de Niro, Brigitte Bardot, Fred Astaire, Uma Thurman, politicii - Charles de Gaulle, modei - Naomi Campbell, sport și muzică. Ei nu se văd doar persoane obișnuite ci și dorința lor cea mai mare este de a numi o întreagă epocă cu numele lor, ca să fie siguri că vor lăsa un semn în urma lor.
Dictatul în stil propriu, principii, moduri de exprimare și feluri de a fii, indiferența care se manifestă de bună voie și pe care le urmează orbește nu fac decât să fie adevărate lecții de viață pentru cei care doresc să îi copieze! Cel mai bun exemplu în acest sens este faptul că două dintre cele mai mari icoane ale secolului 20 au avut Lilith in Leu - Elvis Presley si Marilyn Monroe! Uneori, când Lilith este prost aspectată, ei se văd ca Cei Aleși și apoi propria personalitatea devine foarte periculoase pentru sine mai mult decât pentru alții, cum este cazul lui Charles Manson, liderul grupării care a fost în spatele masacrului de la Bel-Air din casa Sharon Tate. 

Flerul lor pentru teatru este tipic și ar face orice pentru a fi observați. Ei întruchipează personaje cu o forța creatoare teribilă din dorință inexplicabilă de a prezenta caractere posibile și care participă la spectacolul lumii cu voluptate atunci când se află în fața ochilor altor oameni.
Apoi, ei radiază, domină și o manifestă pe Lilith prin faptul că o lasă să facă ce îi place. Ca și cum ar fi hipnotizați, ei urmează ritmul care îi conduce la comportamente diferite, de multe ori excentric, să ne amintim doar de Jim Morrison, care a realizat rapid amploarea și puterea carismei folosită atunci când cânta cu spatele la public sau scandalagiul jucător NBA, Denis Rodmann. Ei îi pot fascina pe alții într-o clipă! Sunt povestitori fabuloși, artiști care trăiesc boema și de aceea lumea iartă multe din minciunile lor, din moment ce minciuna în sensul că trăiesc viețile altora, profesional este combinată cu eleganță și mister.
Cel mai adesea sfârșitul tragic al unei poveste de dragoste îi conduce să își cunoască mai bine demonii interiori decât îngerul. Am cunoscut un bărbat care avea Lilith în Leu și din obsesia pe care o făcuse pentru femeia care i-a întors spatele a omorât-o. Și nu este un caz singular. Un altul, din misticism, din iubire cristică a preferat să se automutileze tăindu-și organul genital, ca să nu se lase ispitit. Avea Lilith în Leu. Nu mai departe, Marilyn Monroe de care aminteam, care a preferat sinuciderea teatrală care i-a lăsat pe admiratori în lacrimi.
În cazul în care porțile vieții sunt deschise pentru ei îi conduc la popularitate, la strălucire la etape profesionale dorite, sunt în luminile rampei, vor rămâne acolo până la sfârșit. Merg, de asemenea, prin tot felul de spini și tufărișuri, pentru a obține ceea ce le place cel mai mult, pentru ceea ce face obiectul celei mai mari obsesii și dorința lor secretă este de a atinge răul cel mai adesea sub masca alcoolului, a drogurilor, a promiscuității. Mick Jagger spunea că nu se poate abține de la... chestii fierbinte, pentru că nu poate obține destul care să-i potolească un soi de foame interioară. Dușmanii secreți și publici care au devenit victime ale propriei lor faime - Zoran Djindjic, Arkan, John Kennedy, Prințesa Diana.
Femeia cu Lilith în Leu va căuta un om care să o servească și să îi îndeplinească chiar și cele mai mici dorințe, iar acesta va fi unul care o va adora cu siguranţă. Se întâmplă să facă praf ego-ul partenerului lor cu strictețea și autoritatea sa, dar el îi eliberează libidoul, legându-le în mod tragic de el. În cazul în care marea iubire doare, apelează la vicii sau la o securitate emoțională falsă prin maternitate, iar atunci când copiii cresc și îi lasă, se întorc la problema iubirii, deoarece aceste femei sunt capabile să se îndrăgostească la 80 de ani la fel ca fetele de 14, din cauza imaturității lor emoționale. Acesta este motivul pentru care intră în relații patologice complicate, violenţă, bătăi, certuri, scandaluri, scene brutale în văzul lumii - mereu în fața unui public, și în timp ce altele sunt încă în stare de șoc, ele se comportă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.
Barbatii care au Lilith în Leu se găsesc adesea în poziții de autoritate care le dă o sexualitate furioasă, sălbatică, mai ales la maturitate. Bărbații și femeile sunt foarte virile și de dorit, de o sexualitate puterică, astfel încât să rămână activi sexual toată viața, iar sexul este elixirul principal al tinereţii lor – Marchizul de Sade, Hugh Heffner - proprietar și fondator al "Playboy", care, la vârsta de 77 continuă să trăiască cu peste treizeci de femei tinere. Celor cu Luna Neagră / Lilith în Leu le place să se dezbrace în public, să facă sex în locuri publice, să se fotografieze nud etc. Le plac ritualurile și sunt capabili să facă un eveniment chiar din lucrurile cele mai obișnuite, banale!
În afară de asta, faptul că nu le este frică de nimic și au curajul să-şi satisfacă spiritul de aventură îi poate duce la practicarea spiritismului, pentru invocarea forțelor neştiute, ascunse și demonice, care sunt convinși că lor nu le vor face nici un rău, că moartea nu îi doreşte și că sunt, de fapt, indestructibil! Pe măsură ce realizează că ceea ce fac este o sursă inepuizabilă şi că de fapt, este vorba despre energie cosmică, care poate fi şi creativă, dar și destructivă, în acelaşi timp (ca divin și ca demonic) și se manifestă perpetuu de-a lungul vieții, cel puțin odată în viaţă vor apela la aceste forţe convişi că ele le va conferi mai multă faimă si putere! Ţin s-şi impună propriile idei fără să ţină seama de ale celorlalţi, mai mult, vor lua în considerare doar experiențele lor ca singurele valide și, deși sunt lideri de excepție nu sunt profesori buni. Îi dispreţuiesc pe cei slabi și sunt incredibil de atrași de cei care sunt puternici. De fapt, ei nu se pot elibera de ego-ul lor puternic, în adevăratul sens al cuvântului!
Persoana care este dispusă să acorde prioritate iubirii și muncii sale, are nevoie de o atitudine similară față de oamenii pentru care nu simte nicio compasiune. Se comportă ca narcisist, un egocentric, ambițios care abuzează de putere, atitudini ce emană de la conștientizarea extinsă a importanței prezenței lor în lume. Persoana poate da dovadă, de asemenea, de fanfaronadă, aroganță, o tendință de a lua prea mult asupra lor înșiși și abuz de putere. Uneori arată o dorință de nestăpânit de a da lecții sau să nu le placă copiii. Tinde să joace rolul sclavului din dragoste sau impune acest rol partenerului. Rolurile sunt jucate provocator puternici dar restanți la capitolul propriei copilării.
De fapt, Luna Neagră / Lilith în Leu pune accentul pe putere, influență și supremație. Nativul trebuie să rezolve o problemă care privește dominația. Aici există însă o notă de ambiguitate: fascinația care merge mână în mână cu respingerea a ceea ce este nobil, de lux și somptus. Pentru că el le trăiește pe amândouă, nativul trebuie să exercite o influență asupra celor din jurul său. De asemenea, el îi simte cu inima pe cei care îl iubesc și îi dau cunoașterea interioară a lucrurilor și a ființelor. El știe intuitiv ce cale trebuie să urmeze și vrea să îi oblige și pe ceilalți să facă la fel. Dar lucrurile nu sunt cum vrea el la locul de muncă. Autoritar, construit pe un model paternalist și de amabilitate, nativul trebuie să învețe cum să îi lase și pe ceilalți să-și trăiască visele.
El are o sete de putere pe care el nu și-o va satisface niciodată așa cum ar dori, pentru că există o imposibilitatea de a dicta altora. El va trebui să învețe cum să uite de propriile sale dorințe și ego-ul să fie dizolvat. Abia atunci nativul poate străluci fără a fi în primul rând. Tentația cultului personalității nu îi este nici ea străină. Capcana consta în a exercita oricum autoritatea asupra cuiva sub masca marilor principii tradiționale sau avangardiste. Poate fi în centrul atenției unui grup, admirat sau idolatrizat de către membrii acestuia. Pe de altă parte, nativul poate lupta pentru idei pe care nu le aplică în propria sa viață, pentru că el nu vrea să se limiteze și el vrea să își protejeze ego-ul. În consecință, poate simți nevoia excesivă de plăcere, intens și pasional, și de aceea, îndiferent câtă putere are. nu îl va satisface niciodată.
Afirmarea puterii instinctive a sinelui revine după fiecare eșec și de fiecare dată tentația de a avea din nou același și același comportament revine și ea. Nativul trebuie să își controleze și să își limiteze instinctiele. Vărsătorul - vizavi de Leu - va impune nativului obiective pe termen lung care să îl oblige să gândească, să calculeze consecințele propriilor acțiuni, să pună la îndoială modul instinctiv de acțiune, pentru a avea controlul propriului comportament și să fie conștient de ceea ce face.
Totodată există un potențial artistic care se poate dezvolta pe un alt model iar nativul poate fi un profesor strălucit. Se spune că în viețile trecute el și-ar fi exercitat puterea, de multe ori la nivel înalt. Este posibil să fi fost și artist dotat cu puterea de a-i face pe alții să-l urmeze sau cu puterea de a-i strivi pe ceilalți pe care îi considera inferiori lui. Oricare ar fi fost concursul de împrejurări, sufletul a păstrat ascunsă până astăzi Amprenta care îi face să se simtă vinovați atunci când se confrunta cu situații similare. El poate aspira la putere în detrimentul tuturor sau poate lupta împotriva celor care sunt despotici.
În cazul în care Lilith este între 0 ° și 2 ° de Leu, aici se poate manifesta renașterea, s-ar putea construi o nouă personalitatea. Doar că nu așa de repede cum și-ar dori nativul pentru că mai întâi el trebuie să treacă prin perioade de temeri în cazul în care lucrurile s-au produs impulsiv și atunci este bine să luăm în considerare poziția Marte în tema personală. Apoi, urmează perioada în care se eliberează din trecut.
Când Lilith este între 28 ° și 30 ° 00 Leo, nativul va încerca să își  folosească
influența prin cuvânt, să își transmită cunoștințele cu ajuta autorității înnăscute a Leului, însoțită de încercarea de a se adapta el însuși celor din jur și realității. El trebuie să găsească o nouă direcția pentru darurile sale, pentru a le transforma în ceva util și pentru a-i servi pe ceilalți.
În ce priveşte sexualitatea celor cu Lilith în Leu trebuie subliniat că ei își exprimă sexualitatea într-un mod animalic. Lilith aici ispitește prin capacitatea sa de a alimenta dorințele animalice ale cuiva. Ascunde actorul din fiecare și optează pentru o personalitate tiranică şi dacă se poate şi fie şi arogantă este şi mai bine. În această ipostază Lilith controlează. Ea este agresor inocent dar și o mincinoasă. Este creativă, atunci când instinctul ei estetic este eliberat. Dar, talentul irosit poate duce la teama de a exprima această parte creațieSsinelui. Ca mamă, copiii săi trebuie să stea în umbră ei pentru că ea îşi ascunde copiii, le reduce existența prin mesajesubliminale am putea spune, făcându-i  pe aceştia să fie convinşi că opiniile lor sunt lipsite de importanță și de aceea nu sunt cerute. Ca si iubit/ă, ea creează fantezia perfectă. Ca orice amantă, ea este jefuită de lumina reflectoarelor și neavenită, chiar negat în centrul scenei pe care doar Leu o doreşte pentru el.
Lilith în Leu se vrea admirată, dar ea niciodată nu va admite asta altora. Ca expresie creatoare, ea va face lucrurile în felul ei și nu se va simţi niciodată obligată să se explice. Dusă la extrem, Lilith devine primadona, care cere şi nu iartă. Nativilor le place să meargă la acele petreceri unde se vor simţi ca pe scenă, adică vor fi în centrul atenţiei. Cad în capcana jocurilor de noroc, a pariurilor si speculațiilor financiare chiar și împotriva intuitei lor. Știuzăcum să manipuleze oamenii si flirtează doar pentru ca ceilalţi să fie cu ochii pe ei. Sunt bine-cunoscuţi pentru caracterul lor fermecător.
Vindecarea și transcenderea:
Cu Luna Neagră / Lilith în Leu, nativul se confruntă cu nevoia de clasificare, de clarificare și de desemnare. Pentru ei nu există nicio ierarhie, la ei Totul este pentru sine. Schimbarea ca un dat natural al Universului aduce oportunitatea de creștere. Fiecare din noi are câte un rol de jucat în viaţă şi putem decide ce faţetă să abordăm, cheia însă este de a accede la poziții și situații care, indiferent unde ne vom duce, să ne urmăm instinctele astfel încât nimic să nu rămână static.
Să dea şi altora. Luna Neagră / Lilith în Leu are extraordinara capacitate de a înălța OMUL.
Când se confruntă cu situații noi, să ia în considerare modul în care ar putea împuternici pe cineva implicat. Cum ar putea face ca persoana să se simtă mai importantă? Să opteze pentru  modelul altruismului.
Când este în mijlocul prietenilor, să încerce să descopere ceva special legat de ei şi să-şi calce pe orgoliu ca să le-o spună.
Să încerce lucruri noi.
Prin practica schimbării ordinei lucrurilor, îşi vor vindeca temerile și, evident, Umbra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu