Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

vineri, 24 noiembrie 2017

Lilith în Rac

22.10.1933 - 18.07.1934          16.01.1978 - 12.10.1978         27.08.1942 - 23.05.1943        
23.11.1986 - 17.08.1987          03.07.1951 - 27.03.1952          29.09.1995 - 22.06.199   08.05.1960 - 30.01.1961         04.08.2004 - 28.04.2005      13.03.1969 - 06.12.1969                                                                        09.06.2013 - 03.03.2014

Umbra: tendința de a-i manipula situațiile încât fiecare să fie dependent de ceilați.

Frica primară: teama de abandon

Proieție în gândire: cât de bine este suportat; câți îi acceptă așa cum sunt,  câți nu.

Problemele lor: dependența.

Proiecția Umbrei: stă în tendința de a displace celor pe care îi considera nevoiași, datorii karmice cu membrii familiei uneori, respingere propriei copilării sau a familiee,  respingerea vulnerabilității, a feminității, aspectul sentimental, represiune sexuală, fantezi sexuale, tentații și posesivitate, dificultăți de fertilitate (uneori avort) datorate unei mame autoritare și castratoare, probleme de nutriție induse de mama absentă sau decedată.

Obiectivul: este de a face lucruri pentru ei înșiși, nu să fie dependenți.

În relație: discomfortul este creat de nevoia de a depinde de ceva sau de cineva, incapacitatea de a acționa singuri decât atunci când cred că au toate atuurile în mâna lor, dar mai ales, de ai face pe cei din jur să creadă că sunt depenți de alții.

Caracteristica: imposibilitatea de a avea grijă de sine cu atât mai mult de alții și de aici impresia că sufocă cu prea multă dragoste.

Mesajul Lunii Negre / Lilith: să se desprindă de ceilalți și să fie ei, să nu mai intervină în deciziile altora ci să și le manageriaze pe ale sale, să nu mai manipuleze sentimentele celor pe care îi iubesc.

Manifestare: Luna Neagra in Rac dă sentimentul general că nativul nu este capabil să aibă grijă de el, de sine. În cazul lor Umbra se manifestă ca o necesitate de a manipula situațiile în așa fel încât o persoană să fie dependentă de alții. În acest fel sunt siguri că nu rămân singuri. Acest sentiment distorsionat de sprijin indus face ravagii în relatii, și de aceea ceilalți se simt împovărați sau sufocați. De multe ori, persoanele cu Luna Neagră/Lilith în Rac simt că nu sunt areciați pentru ceea ce fac pentru ceilalți. Sentimentul că nu sunt susținuți în ceea ce fac stopează dezvoltarea personală, deoarece nevoile personale și le asigură prin alții, nu prin ei înșiși.
Luna Neagră / Lilith în Rac reprezinta Marea Mamă, Protectorea. Familia este foarte importantă pentru persoanele cu această poziție a Lunii Negre / Lilith. Ereditatea este foarte pronunțată, iar reflexul bagajului genetic se regăsește la femei prin maternitate. Acești oameni au amintiri plăcute legate, în special, de copilăria lor, de bunicii lor, de părinți, de zilele de școală.
Dar, probabil, Luna Neagră / Lilith aduce în această poziție cele mai multe frustrări prin secretele de familie care marchează, în special, copiii abandonați, femeile care suferă, cel care mor la naștere, sunt ucise sau violate. Este de notorietate cazul actriței Sharon Tate, soția lui Roman Polanski, care a fost ucisă în ultima lună de sarcină și care avea Lilith în Rac;  multe vicii - în special alcoolul – îndrăgitul actor Adrian Pintea care în tinerețe a consumat cantități însemnate de alcool () la fel, iubitul nostru poet Nichita Stănescu (Neptun din Fecioară în pătrat cu conjuncția Lună – Lilith, pe deoparte, pe de alta Ceres în pătrat cu amintita conjuncție formează un Careu în T ceea ce îl determina pe poet să fie completarea crucii mutabile, apoi axa Nodurilor Lunare cu aceiași conjuncție Lună – Lilith care acționa ca focar, și să se comporte ca un Săgetător – generozitate, aprecia mîncarea și vinul bun, casa plină de prieteni. În momentul morții marelui poet, Lilith în tranzit era Pești și într-o conjuncție separantă cu Nodul Nord în pătrat cu Luna și Lilith natal, iar Nodul Nord în tranzit într-o conjuncție separantă cu conjuncția Lună – Lilith natal. – vezi harta) la ei însă, părerea mea, consumul de aclool era o condiție a trezirii stării de creație, se știe că scriitorii și poeții trăiesc aceste emoții la maxim, aproape de starea de transă. Apoi, drogurile ori medicamentele – Jimmy Hendrix și Janis Joplin sau, mai aproape de noi, actorii Seymour Hoffman ori Heath Ledger, case care sunt pierdute pe diverse căi – incendii sau sunt furate cu acte sau cedate pentru neplata unor datorii către bănci ori terțe persoane. Acestea sunt evenimente care fac ca o persoană să se simtă străină în propria familie, iar în adolescență nu își dorește altceva decât să plece cât mai repede și cât mai departe.
Cu familia și cu rudele se întâlnește numai atunci când cineva are probleme sau aniversează ceva și chiar și atunci, relațiile nu sunt ceea ce ar treui să fie, de obicei sunt reci față de persoana care consideră că i-a trădat sau i-a părăsit. Este o poziție dificilă, care aduce foarte multă suferință din cauza cuiva foarte apropiat și cu care trăește sub același acoperiș - fie că este vorba despre un părinte bolnav, un copil cu probleme sau un soț alcoolic.
Aici, este foarte importantă relația nativului cu mama sa, în cazul că mai are mamă sau, cum am întâlnit frecvent, aceasta este decedată ori locuiește undeva departe. Mama, mai devreme sau mai târziu, prin intermediul acțiunii sale, cuvinte sau fapte îl vor răni pe nativ, îl vor face vulnerabil și, în același timp, periculos pentru oricine care, în viitor, îi trădează dragostea și loialitatea. Acesta este motivul pentru care cei care au Luna Neagră / Lilith în Rac își pierd repede încrederea în femei, deoarece ele l-au dezamăgit de mai multe ori, chiar și la maturitate și așa se face că au multe femei în trecutul lor. Sunt oameni care se tem de singurătate mai mult decât orice și în cazul în care nu găsesc ceea ce caută în prima jumătate a vieții lor, cad în cealaltă extremă și devin indisponibili pentru emoțiile altor persoane, cu alte cuvinte ei înșiși se condamnă la singurătate și la respingere.
Există în această poziție o mare capacitate de a ajuta, nativul să fie atent la dorințele altora, pentru a ajuta, nevoia de a se face util, chiar dacă el însăși este incapabil să accepte ajutorul altor oameni. Ei resping cu sistematic posibilitatea de a accepta ajutor, dar sunt gata să dea, nu accepte. Comportamentul lor, atrage legături cu persoane cu nevoi similare și pe care, ulterior, să le împovăreze cu comportamentul lor posesiv. Sufletul face apel la un anumit tip de persuasiune psihică din imediata apropiere, așa că femeile de multe ori, aleg bărbații care le vor lovi sau le provoacă teamă, alături de care vor trăi în spaimă și în teroare. Vor duce această viață până în momentul în care vor conștientiza că sunt plecate și supuse și că, de fapt, trăiesc, sub o altă formă, autoritatea familiei care le-a forțat să plece de tinere de acasă și să lase totul în urmă. Vor face și acum același lucru, vor rupe legăturile și relațiile radical, deoarece acestea reprezintă un angajament limitativ, marginal.
Prima sarcină de multe ori se termină cu un avort. Așa cum mamele acestor femei sunt mai reci și distante față de copiii lor, ele resping alăptarea și nu ating, ele nu mângâie și nu își arată emoțiile, dar în schimb se străduiesc să-i învețe pe copii să fie rezistenți, insistenți, disciplinați și proprii lor stăpâni, deoarece știu, că acești copii îi va lăsa într-o bună zi și vor porni pe calea lor.
Într-o relație sexuală există neînțelegeri frecvente, și incertitudini, din cauza fricii lor iraționale de respingere. Așa cum în trecut, au existat scandaluri sexuale în familie, situațiile dramatice se produc cu regularitate iar, în cazuri mai dificile, pot ajunge la amenințări și pericole pentru cămin și pentru familie, să ne gândim doar la actele de violență domestică. Aici, se pare că numai dramă poate activa libidoul îndelung suprimat. În caz contrar, femeile se vor dărui cu plăcere și vor dărui cu bucurie plăcere, în timp ce vor nega față de ele ușurătatea gestului, în timp ce bărbații vor opta mai ușor pentru femeile cu moralitate îndoilnică deoarece nu se vor implica emoțional.
Au tendința de a fi nemulțumiți de familie, de istoria personală, de educația și formarea pe care a primit-o. Persoana este riguroasă și cere formarea de acasă, dar realizează că ceva nu pușcă, ceva nu se potrivește cu așteptările lor. De multe ori trăiesc mutându-se din loc în loc, în ideea de a trăi în armonie, încercând să depisteze idealul ascuns al vieții de familie. De asemenea, are tendința să atribuie părinților sau rudelor apropiate, multe dintre frustrările și eșecurile lor. Au o viață interioară destul de intensă care face să acceseze cu ușurință realitatea lor cea mai profundă. Sunt devotați în dragostea lor pentru copii, dar nu aurăbdarea să îi accepte așa cum sunt. În acest caz, prevalează valorile mamei, familia și domiciliul conjugal, dar și tatăl și locul de unde provine. Așa se face că nativul este întotdeauna marcat de trecutul său, de mediul în care a trăit, amintirile sunt înrădăcinate pentru totdeauna în sufletul lor, dar le păstrează blocate. Ne aflăm în fața unui univers claustrofobic, în care nativul care nu are suport pentru a depăși blocajul rămâne prizonierul Trecutului. Aceșali lucrur se întâmplă când trăiesc prea mult, în același loc. Mai devreme sau mai târziu, vor trebui să rupă lanțurile și să scape să se tot judece pe sine pentru că într-un târziu vor realiza că nu sunt făcuți să trăiască nici singuri și nici limitați. De aceea au nevoie de o schimbare constantă.
Această poziție a Lunii Negre / Lilith poate aduce probleme cu moștenirile imobiliare – case, apartamente sau terenuri.
 Ajtându-i fără rezerve pe alții, aceaste persoane câștigă o putere incredibilă de persuasiune asupra celorlalți. Și cu toate acestea, va simți întotdeauna insatisfacție și amărăciune, deoarece oferă mai mult decât primește. Sufletul lor se înmoaie la suferință și de teamă, mai ales teama de a nu pierde oamenii la care țin sau pe care îi iubesc. Momentul a fost descris cel mai bine de E.M.Remark care a poziționat-o în Rac, pe Lilith zi cu zi. Dar, această poziție este bună pentru mass-media și aduce popularitate și faimă celor care lucrează în presă și au Lilith în Rac. Un Lilith prost aspectat în Rac vorbește despre persoane care necesită relații personale exclusive și condiții de viață specifice, joacă rolul unei creaturi fragile, mizerabile și oprimate, pur și simplu, incapabile să se realizeze nimic fără ajutor din exterior. Acest lucru poate avea consecințe teribile deoarece induce dorința de a-i face pe alții nefericiți – dacă sufăr eu, să sufere și el, de fapt, este nevoia inconștientă de a se juca cu nuanțele experiențelor emoționale, împingându-i mereu pe ceilalții să fie sinceri, să li se confeseze. Totuși aceste persoane, tind să fie anxioase, nestatornice și deranjante datorită stării de spirit dar și a circumstanțelor de moment.
Rolul provocator este jucat de familia imediată, de femeile mai în vârstă – bunicile sau mătușile, de ambii părinți, dar, de obicei, de către mamă.
Aici Luna Neagră / Lilith se întreabă care este relația cu mama. Ea are o reverberație de natură karmică și este legată de evoluția relației dintre cei doi protagoniști. Avem variantele:
ca mama să fi fost cunoscută într-o viață anterioară sau nativul nu și-a cunoscut mama în alte existențe, dar sufletul lui a ales-o pe ea ca mamă, pentru propria evoluție. Oricare ipostază ar reprezenta-o pe mamă, ea este foarte importantă.
Posibil ca mama unui asemenea nativ, să fi strălucit prin absență, să fi fost mereu plecată ori prea ocupată ori decedată sau are o mamă arogant de protectivă – nimic nu este bun pentruu fiul sau fiica mea, conștiința acestui nativ va fi într-o relație extrem de strânsă cu ideea de familie, de determinare și de dependență. Nativul este trăiește stări ambivalente în iubirea sa, el are nevoie profundă de o mamă dar, în același timp, refuză să fie absorbit de ea. Pentru nativ, iubirea filială este deja o dependență. Evoluția va avea loc prin planul emoțional: familie eu te iubesc, familie cum te mai urăsc! Să facă parte din istoria familiei sau să o refuze, să fie mamă sau să fie tată, a găsit sau nu o familie, toate acestea sunt exemple de frici în ceea ce privește familia cu Lilith în Rac. Nativul se poate complace în dilema găsirii unei familii simbolice, de exemplu, un grup sau o comunitate în care el poate fi hrănit fizic și psihic și să se simtă protejat. În toate cazurile, el trebuie să își păstreze independența, urmăiți-i dorința sau refuzul de a face parte din familie, pentru a-și regăsi originile, chiar dacă se simte respins de către grup.
Cu Luna Neagră / Lilith în Rac, există un loc special în istoria familiei care urmează să fie asumat de nativ. Imaginația specifică semnului trebuie să fie direcționată fără tendința de a denatura realitatea și, prin urmare, de a suferi nativul cu privire la acest lucru. La începutul vieții, nativul nu are acasă ceea ce și-ar dori. Mai mult, poate avea fie dificultăți în propria sa casă sau se află în imposibilitatea de a avea una ori în imposibilitatea de a păstra cea pe care o are. Ceilalți îl obligă să accepte lucruri pe care nu le vrea. În ciuda tuturor problemelor, nativul vrea să-i protejeze pe cei pe care îi iubește, să păstreze inocența vieți și să-și asume datoriile de familie. Teama de a nu fi făcut tot ceea ce trebuie pentru a-și proteja familia este o primejdie. Nativul rămâne fidel propriilor principii și îi este frică de greșelile pe care le poate face. Respectul celor din jur va fi întotdeauna esenţial. În timp ce păstrează un fundal al copilăriei, în general, al Trecutului și nu se poate ajunge de multe ori în împrejurimi emoționale din teama că își va pierde independenta, maturitatea nativului va fi dificil de atins. El trebuie să se sprijine pe valorile tradiționale și să meargă mai departe. Capricornul, semnul opus, Racului îl va obliga la o reflecție. Cele mai profunde legături cu persoanele dragi trebuie cultivate, dar nu trebuie să îl subjunge. Stabilitatea trebuie găsită în relațiile cu cei dragi pentru ca nativul să se sprijine pe familia lui, să știe că îi este alături, că nu este singur, că nu trebuie să se închidă în sine ci să aibă curajul să ceară ajutorul altfel se autodistrug.
În sens pozitiv, Lilith în Rac le aduce un dar acetor nativi şi anume, acela de a sonda adâncimile inconştientului uman cu scopul de a-şi înțelege propriile probleme emoționale, dintre care unele îşi au originea în copilărie. Să poată construi un cămin pentru copiii abandonaţi, să fie un profesor, să prtejeze proprietăție familiale, sau să-şi construiască propria casă, să gestioneze o afacere de familie sau să îşi ridice una din nimic, iată idealurile unui nativ cu Lilith în Rac.
In vietile anterioare, nativul este posibil să fi trăi într-o atmosferă austeră, rece cu personaje egoiste, interesate doar de propria persoană, care îşi făcuse din propria casă o adevărată fortăreaţă din teama de exterior. De fapt, sufletul lor a suferit, fie dintr-un exces de atenţie, fie printr-o lipsă de protecție. Pe de altă parte, sufletul poate să-şi fi neglijat familia, in special copiii.
În cazul în care Lilith este între 0 ° și 2 ° Rac, personalitatea construită cu imaginea Gemenilor în spate îi va ajuta pe aceşti nativi să-şiconstruiască o viaţă socială de invidiat şi cu un sens al familii bine determinat sau îi va ajuta să se integreze într-o unitate socială sau religioasă, care trebuie să fie alese cu mare atenție. Dacă au pornit pe un drum atunci este foarte important să nu se abată de la el. Nativul trebuie să se lase ghidat de forțele inconștientului. Acesta este modul pentru a deveni o persoană responsabilă de propriile-i acţiuni, capabilă să-şi gestioneze propriul viitor. Schimbările din viața lor vor fi dificil de realiyat, deoarece acestea depind de propria voință dar și de teama de a nu induce în eroare care le poate paraliza complet deciziile. Când Lilith este între 28 ° și 30 ° Rac, nativul are în faţă proiecţia Leului şi se naşte pentru a evolua pentru şi prin sine pentru o viață independentă. Cu alte cuvinte, trezirea conştiinţei se face aici.
În ce priveşte sexuaitatea Lunii Negre / Lilith în Rac, aici ea este în cădere, este o poziţie dificilă şi nefericită, deoarece sugerează emoții ascunse cuplate cu experiențe traumatice din copilărie, cu izbucniri emoţionale –crize de furie greu de controlat în care pot face tot răul din lume sau orietări nesănătoase. Cele mai frecventeîn această poziţie sunt abuzurile sexuale suferite în timpul copilarie. Am avut o doamnă, cu Lilith în Rac, care venise la mine să vorbim despre o serie de probleme care ţineau de fertilitate. Lilith era în Rac în Casa a 5-a, Chiron în Casa a 8-a în Balanţă. Lilith era în semipătrat cu Saturn conjunct cu Fundul Cerului în Taur şi în seschipătrat cu Chiron. Întrebarea mea a fost cât de abuziv a fost tatăl sau bunicul. Au urmat săptămâni de discuţii, simţeam că asunde ceva, mi-era clar că aveam cheia dar nu vedeam nicio uşă. Apoi, într-o seară m-am pomenit cu ea la uşă. Stătea în faţa mea, apoi plecase capul şi a început să plângă. Printre suspine mi-a spus că şi tatăl şi bunicul abuzaseră de ea şi emoţional – fusese luată cu forţa de la mama de care era foarte legată la 7 ani, când părinţii s-au despărţit, erau posesivi - nu a putut avea prieteni cum aveau ceilalţi copii, şi, mai târziu, şi sexual. Şi ea şi sora ei. Amintirile refulate, refuzul de a şi le reaminti, au creat un baraj inconştient şi ea, de fapt, nu îşi dorea copii.
Luna Neagră – Lilith exploatează sentimentele altora în avantajul ei. Ea esercită, aparent cu nevinovăție, un fel de fascinaţie şi atracţie pentru sexul opus. Ca o mamă, ea este copilăroasă, iar copiii trebuie să o răsfățe. Ea îşi poate neglija copiii în perioada lor timpurie când au mai multă nevoie ca ele şi când aceste mame sunt mult prea ocupate cu propriile nevoi. Femeile cu Luna Neagră / Lilith  pot avea dificultăți în timpul nașterii care pot duce chiar la deces, pot fi infrtile sau pot fi un părinte substitut.
Dacă nu se poate elibera de copilărie, acest lucru ar duce la tulburări emoționale extreme. Locuinţa copilăriei este plină de secrete. Ca iubită, provoacă altora stress emoțional, folosindu-şi copiii ca pe nişte pioni, iar ca amantă, joacă rolul de victima şi se afişează peste tot ca un strigăt de ajutor.
Când se exprimă pozitiv, influența lui Lilith îl transformă pe nativ într-un părinte extraordinar sau într-un activist pentru protecția copiilor. Negativ, poziţia Lunii Negre / Lilith poate induce boli cronice sau psihomatice ori tendinţa spre martiriu. Emoțiile ascunse le pot afecta sănătatea fizică.
Uşa casei lor este permanent deschisă, le place ca oamenii care vin în vizită să se simtă bine. Vor organiza mese pentru prieteni doar că să poată purta discuții emoționale și psihologice. În materie de familie sunt părtinitori şi înclinați să nu recunoască corectitudinea unor lucruri sau a unor situaţii ori nu vor să admită anumite situații sau circumstanțe, deoarece sunt atrași de opiniile nerealiste ale altora, foarte usor.
Vindecarea și transcenderea:
Ca să înţeleagă că sunt dependenţi de alţii şi au nevoie de spriin trebuie să fie confruntaşi cu asza. Cei din jur trebuie să le acorde propriul sprijin ca să nu se simtă abandonaţi. Acest lucru înseamnă mai multă grijă şi atenţie în abordarea propriile nevoi. Acțiunea este în favoarea auto-suficienței ceea ce nu este foarte rău. Tot ceea ce fac pentru ceilalţi trebuie să fie necondiționat.
·         În cazul în care conceptul de unitar este integrat, ideea de abandon dispare,
nu mai este valabilă şi relaţiile aduse la acelaşi nivel, în mod natural, induc o stare de echilibru.
·         Să înceapă să facă lucrurile pe care doresc ca alții să le facă pentru ei. Data viitoare când au nevoie de ceva care ţine de propriile puteri, să meargă mai departe și încerce să se descurce singuri. Să înceapă cu lucrurile mici, de la modul de lucru până la lucrul efectiv.
·         Să facă ceva pentru ceilalţi şi nu pentru ei. Practica înseamnă foarte mult pentru ei şi va echilibra umbra de a aştepta prea mult de la alții.
·         Configurarea unor sisteme individuale de sprijin, cum ar fi fondurile de pensii sau alte conturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu