Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

duminică, 4 martie 2018

Lilith in Peşti



Lilith în Pești

10.11.1930 - 06.08.1931    05.02.1975 - 31.10.1975    15.09.1939 - 10.06.1940
12.12.1983 - 04.09.1984   21.07.1948 - 15.04.1949    17.10.1992 - 11.07.1993
27.05.1957 - 19.02.1958   22.08.2001 - 17.05.2002   01.04.1966 - 25.12.1966
28.06.2010 - 22.03.2011

Tema: Încrederea

Frica primară: este legată de vulnerabilitate

Cum se percepe pe sine: în funcție de cât stabile îi sunt emoțiile.

Arhetip: Mica Sirenă

Probleme: cele legate de încredere, riscul unui prozonierat real sau simbolic - probleme de sănătate, apelează la droguri pentru a scăpa de realitate – căutarea uni lumi minunate – magnetismul lor fascinant - multe relații amoroase – probleme psihice - întâlnirea cu ghizii lor spirituali - coșmaruri, insomnii – darul profeției - aura de mister cu care se înconjoară - alegeri spirituale greșite – lucruri ilegale.

Proiecție: neîncrederea în oamenii care sunt prea buni sau prea frumoși pentru că și ei trebuie să dorească ceva. Într-o temă natală feminină arată femeia plin de farmec.

Obiective: să lăse jos garda jos în fața oamenilor pentru a putea discerne care este potrivit pentru ei, să se concentreze pe sine la fel de mult cum fac și alții.

Mesajul Lunii Negre – Lilith: trebuie să învețe să aibă încredere în oamenii care îi ştiu că pot avea încredere. De obicei, aceasta sunt persoanele alături de care petrec cel mai mult timp, dar culmea faţă de care se deschid cel mai puțin.

Manifestare: Unii nativi caută ceva magic sau mistic în toate lucrurile și nu este niciodată mulțumit de realizările sale în plan spiritual sau alții pot nega, chiar renega orice realitate mistică, comportându-se în mod obsesiv, rațional. Este posibil să abă înclinație spre ipohondrie. Sunt persoane hărăzite cu un talent urieșesc, dar se tem să fie expuși sau răniți ori să fie o victimă, ceea ce poate face să piardă oportunități mari pe drumul spre a-și realiza visele. Persoanele acestui semn se află sub influența Lunii, și de aici tendința de a devini misterioși. De multe ori emit ceva ce vrăjește, indefinibil și inexplicabil, care îi fac foarte atractivi, însă de multe ori incomozi. Toți știu că știe, dar nimeni nu știe ce știu. Vor să știe totul, să descopere misterele lumii și enigme de nedezlegat, pentru a cunoaște originea a tot și a toate inclusiv profunzimea ființei umane de aceea sunt foarte buni psihologi. Dar, mare atenți, deoarece pot cădea vitctimă propriilor fantasme, imaginației lor bogate și viselor imposibile. În unele momente pot fi geniali, dar, de asemenea, pot încheia neliniștitor cu ordinea stabilită și ideile preconcepute.
Luna Neagră / Lilith în Pești este miloasă. Se temem că, dacă alții ar descoperi acest lucru, le vor folosi împotriva lor. Au tendința de a judeca oamenii și situațiile, din cauza fricii că vor fi răniți. Le este foarte greu să fie deschiși sau prieteni intimi cu alții. Este adesea greu să aibă încredere în alții și îi testează până când se vor simți în siguranță. Acest umbră se regăsește în pereți emoționali inconfundabili, dar se poate arăta și subtil adică aparent se regăsește la suprafață când par foarte deschiși, dar care la o privire mai atentă veți observa probleme de angajament clare. Pe de alta parte, ar putea face angajamente înainte ca încrederea să fie câștigată. Prin încrederea prematură, de regulă se confruntă cu trădarea sau dezamăgirea. În acest fel, un vag sentiment de siguranță este menținut asemenea unui scut iar sentimentul profund de intimitate nu este atins.
Sensul de a fi separat de spirit este acut cu Luna Neagră - Lilith în Peşti şi dorinţa acerbă de a nu fi prezent aici și acum, poate duce la vicii emoţionale, dependenţa de varii substanţe sau care scapă propriilor probleme prin concentrarea pe celălalt.  
Lilith în Peşti reprezintă vise, fantezii, utopii, concentrarea asupra unor orizonturi infinite și infinitatea a tot, motiv pentru care ea uneori se simte alungată din casa ei în locuri depărtate și printre oameni care nu o înțeleg. Din cauza nevoii de a nu experimenta sfârșitul, din cauza fricii de a pierde sau de disociere a idealurilor, acești oameni pot suporta ani de zile condiţii de viață care nu sunt raiul pe Pământ, crezând în ceva care nu mai există de mult. Este foarte dificil pentru toata lumea care are Luna Neagră - Lilith în Peşti să accepte o situație dificilă, deoarece atunci când se confruntă cu un șoc psihologic mare, au nevoie, de obicei, de o lungă perioadă de timp pentru a-şi reveni la normal chiar dacă, în aceste condiții, persoana este suficient de puternică pentru a depăşi propriile slăbiciuni. În caz contrar, afecțiunile nervoase și psihologice sunt frecvente şi îmbracă o paletă largă de la halucinaţii, droguri și somnifere, la alt tip de medicamente, ceva care să le potolească adevărata durere a sufletului pe care viața le-a adus-o.
Este un prieten bun, deși va demonstra uneori, compasiunea falsă în interesul pentru problemele altora, dar atunci când îi privește pe ei - intervine blocajul şi îşi pierd consistenţa. Acest lucru se întâmplă datorită iluzionării, a înșelării de sine care provine din tentativele mediului social în care trăiesc de a aduce o asemenea persoană la realitate şi care poate avea drept consecinţe o şi mai mare izolarea a acesteia. Copil fiind îmi plăceau dulciurile şi uneori când ai mei nu mă puteau duce la grădiniţă, mama mă lua cu ea la spital. Pe vremea acea pastilele pentru a putea fi luate erau glazurate în dulce. Erau nişte somnifere puternice - Romergan şi Largactil. Şi aveau culori interesante pentru mine, roşii şi albastre. Văzusem unde le ţine, dulăpiorul medical din Cabinetul de tratamente şi în vreo două rânduri am ajuns la ele şi le-am luat, îmi plăcea gustul acela dulce. Urmarea spălături stomacale, dormit câte 2 – 3 zile şi chelfăneala de rigoare. În timp am constata că teama făcea să nu accept nici un paleativ atunci când aveam diverse dureri, în special de dinţi. Refuzam cu obstinaţie orice calmant până am conştientizat că de fapt acest refuz îşi avea rădăcinile în pedeapsa pentru intoxicaţia cu somnifere, de fapt o pedeapsă la adresa lăcomiei copilului de a mânca dulce. În schib această pedeapsă a indus o accentuare a plăcerii de a mânca dulce. Pe de altă parte, sensibilitatea lui Lilith aici este periculoasă, deoarece ea poate, la un moment dat să se transforme într-o reacție psihologică greu de controlat, așa că adesea acești oameni au nevoie de ajutorul unui psiholog la un moment dat.
Pe de altă parte, această poziţie este excelentă pentru media, pentru scriitori, în tot ceea ce reprezintă la nivel mondial munca, activitatea profesională pe care nativii o exercită cu plăcere, mediul în care aceştia se formează şi evoluează – artiştii, muzicienii, scriitorii, astrologii, terapeuţii, în general. Ei anticipează, de regulă, întâlnirea cu persoanele la care tocmai se gândesc ori le spun ce gândesc sau vor avea vise care se vor materializa, în detaliu, exact cum le-au visat, şi este normal să se întâmple aşa, din moment ce sunt canale extraordinare de transmitere a informațiilor, mesajele telepatice sunt ușor receptat precum și vibrațiile negative din mediul înconjurător, simțurile lor sunt hipersensibilizate. Cu toate acestea, pentru că sunt foarte receptivi de energiile negative ale celor din jur, ei ar trebui să învețe să spună nu, este un alt mod de a se proteja de epuizare. Mai ales dacă lucrează în spitale și alte locuri similare, care sunt, prin definiție, pline de asemenea energii, în special suferinţă.
Nativii cu Lilith în Peşti sunt intuitivi de aceea reuşesc să înțeleagă cu ușurință o altă persoană, dar numai în cazul în care viața acelei persoane nu se referă la ei însuşi, pentru că atunci ele devin extrem de subiective și incapabile de a avea o judecată realistă. Din acest motiv, este necesar să se consulte cu ceilalți în ceea ce îi priveşte. Pentru că ei trăiesc parcă într-un univers paralel, aceste persoane au talentul de a se exprima extrordinar în psihiatrie, vindecarea de boli nervoase, dependența de droguri, dar să stea departe de hipnoză, de regresie, să nu ia medicamente după ureche care pot conduce la stări comatose.
În sens spiritual, ei au o teamă accentuată faţă de moarte, de a trece în cealaltă parte, le este frică de necunoscut, de mistic sau arată o pasiune extraordinară față de ele, mai ales pentru ritualurile magice, sunt interesați de Kabală, de șamanism etc., Allistair Crowley este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesti oameni par adesea fericiți ca şi cum nu au nicio grijă în lume, dar chiar ei însuşi se tem să se coboare mai adânc în ei, de fapt le este frică să se confrunte cu temerile și dezamăgirilor lor profunde pr care le-au suprimat într-o nouă iluzie.
Indecizia și ezitarea sunt prezente aici ca o posibilă problemă care se poate rezolva numai prin respingerea fanteziilor, ambițiilor nerealiste și teama de dominația altora asupra lor ceea ce se întâmplă frecvent în viața lor.
Lilith aici creează o naivitate uluitoare în ce priveşte dragostea, care este motivul pentru care viața lor sentimentală este adesea haotică, deoarece ei nu reușesc să vadă la timp încotro se îndreaptă dragostea lor. Când își dau seama, de obicei prea târziu, şi în consecinţă dezamăgirea este inevitabilă. Este ca și cum persoana respectivă trebuie să fie întotdeauna victima unei relații de dragoste.
Diverse stimulente cum sunt lumânările, o atmosferă specială, un ritual propriu, sunt necesare pentru a trezi dintr-un somn profund senzualitatea lor erotică lentă care are nevoie de preludiu... întârziind constant momentul de acțiune! Sexul se petrece de obicei, în situaţii dintre cele mai ciudate - stare semi-conștientă, pe timp de noapte, în apă, în spitale, instituții, hoteluri închise, la locul de muncă, sunt nativii care nu au nevoie de…pat. Şi din acest punct de vedere au p imaginaţie debordantă. Acest lucru se întâmplă datorită marii lor timidităţi, nu acceptă schimbul de fantezii erotice cu oricine, mai ales dacă suspectează că relaţia lor nueste ceea ce ar vrea ei să fie, ei se bucură atunci când partenerul are asupra lor o anumită putere și durere aici, reprezintă un fel de plăcere. De aceea ele vor intra, cel puțin odată, într-o relație cu un om care este agresiv şi va încerca să-i molesteze fizic -Tina Turner şi Ike Turner sau Mike Tyson, care era el agresiv şi violent.
În cazul în care Lilith în Peşti este pe deplin activat, va induce, mai mult la bărbați decât la femei, tentaţia perversităţii. Există o nevoie puternică, aproape patologică de a aparține cuiva, de a iubi pe cineva în mod fatal, de a diviniza persoana respectivă. De aceea vom vedea aici idolatrie şi fetișuri şi multe bârfe, defăimarea ...Folosirea pozitivă a acestei energii dă o mare intuiție, abilități spirituale înalte, muzicieni de excepţie și artiști - Isidora Duncan, Salvador Dali.
Adevărul este, că nativii cu Lilith în Peşti, nu fac nici o diferență între vis și realitate și crede în lucruri inventate de ei, existente numai în fantezia lor. Ei se agață într-un mod obsesiv, chiar maniacal, de ideile lor și le impune anturajului său ca revelații sau ca mari adevăruri. Lilith are talent pentru conspirații și este capabilă să-și ascundă adevăratele sale intenții, pentru a crea iluzii, ca să înșele, să farmece, să arunce praf în ochii unora pentru a-şi atinge obiectivele de nebănuit. Nativii sunt persoane care pot arăta inconsistență, tendința spre isterie, de a complica și de a confunda lucrurile, precum și un interes puternic pentru partea întunecată a vieții și pentru vicii secrete dintre cele mai neaşteptate. Ea joacă de multe ori rolul salvatorului și profetului, iar rolurile provocatoare pentru ei sunt jucate de oamenii care par indispensabili.

Semnul Peşti reprezintă regatul viselor, fantezia, uneori utopia, departe de realitățile cotidiene, tânjește orizonturi nelimitate. Aici Lilith activează căutarea infinitului. Ea poate fi trăită ca o atracție pentru zbor. Nativul de multe ori nu știe care sunt darurile sale native ar dacă îşi dă seama de ele, nu ştie cum să le exprime. El se teme de forța lui interioară, adesea inconștientă, şi nu are niciun control, în plus, el trebuie să se adapteze la viața de zi cu zi, în fiecare zi. Majoritatea însă nu văd necazurile sale interioare, lucru care pe ei îi macină.
Rezultatul poate fi o boală cronică care poate induce o oboseală profundă, care îl va obliga să facă slalom între apărare și minciună. Aici avem, de asemenea, mediul prin care să canalizeze toate stările sale interioare. Este un dar ambiguu: dintr-un punct de vedere, în cazul în care nativul nu are nicio protecție, mintea sa va fi atacată de energii negative până la leşin, ceea ce poate fi văzut, în principal, drept o lipsă de experiență. Din alt punct de vedere talentele native exprimate prin mediumnitatea lor îi ajută să se protejeze de ceilalți. El are puterea de a simţi sufletul oamenilor, pur și simplu, pentru că vede asta în ochii lor. Aici Lilith oferă posibilitatea de a obține informații din Akasha prin amintiri: inspirație, tendințe mistice, clarviziunea, toate acestea sunt unele dintre componentele personalității lor. Ezitarea, care este una din caracteristicile Peştilor este interpretat de majoritatea drept indecizie patologică și este una din problemele pe care nativii vor trebui să le rezolve cu condiția ca el să se elibereze de fanteziile sale, de temeri sau de tendinţa de a-i domina pe ceilalţi.
Fecioara opozabilă Peştilor îl va obliga pe nativ să coboare cu picioarele pe pământ și îl vor întoarce la realitatea de zi cu zi. Semnul de pământ ajută la control şi la analiza tuturor informaţiilor obţinute de Peşti, pentru a separa temerile, emoțiile, visele din ceea ce este adevărat, real, și poate fi folosit în viață.
În vieţile anterioare, se pare că sufletul a trăit într-un context în care ea i-a fost impus să-și abandoneze propriile dorințe, așa cum în prezent una din caracteristica lor este sacrificiul de sine. Sufletul păstrează amintirea unui comportament de sacrificiu care l-a ruinat. S-ar putea fi la fel de bine ca sufletul a trăit într-o mediu de spiritual sau a fost un clarvăzător, ambele ipostaze cauzând șocuri și lipsă de echilibru.
Astăzi nativul tinde să ocolească, găseşte numeroase subterfugii atunci când situația pare dificilă în loc să se confrunte cu ea. Somnul poate deveni un refugiu, precum și imaginația. În cazuri foarte grave, vorbim despre boli mintale. Deoarece multiversul şi dimensiunile paralele îl fascinează, nativul are posibilitatea de a-şi exprima talentul prin cercetarea şi elaborarea de lucrăru pe teme de psihiatrie, psihologie, boli nervoase, drogurile şi coma.
În cazul în care Lilith este chiar la începutul Pesti, nativul are o mare capacitatea intuitivă și perceptivă. Acest lucru îl va ajuta să ghideze, să îi învețe pe alții să aibă autoritate morală sau religioasă.
În cazul în care Lilith este la sfârşitul Peştilor, nativul trebuie să-şi definească clar ceea ce vrea să trăiască și trebuie să învețe ce este independența. Acest lucru se va face pas cu pas, fiecare perioadă nouă, începând cu tranzitul Lunii Negre – Lilith la poziția lor natală, la fiecare 9 ani.
După aceste explicații ale lui Lilith în semne, aş vrea să mai spun ceva despre semnele opuse. Cred că extreme este singurul cuvânt - printre multe altele - care o pot defini pe Lilith. Atunci când cineva se confruntă cu o criza descrisă de poziția Lunii Negre în tema natală sau în timpul unui tranzit, teninţa este de a se intoarce la semnul opus și acasă, în sens literal. Poate resimţi o bunăstare mai mare, dar asta nu va rezolva problema pe care o ridică Lilith. Poate fi considerată ca o evadare, o rupere dar nu ca o lucrare realizată.
În ce priveşte sexualitatea lui Lilith în Peşti, asta ţie de latura ei secretativă și suferă de martiriu. Victimă perpetuă va exploata simpatia celor din jur cu încântare. Lilith aici sufera de boli pe care nu le conştientizează și de boli psihice. Ea îşi ascunde rănile deoarece această poziţie reprezintă abuzul sexual și traumele din timpul copilariei timpurii şi de aici inhibţia sexuală și confuzia probabil. Lilith în Peşti se leagă la drojdia societății, permițând să fie înjosită și folosită pentru a satisface instinctele primare ale omenirii, cum se întâmplă în cazul violurilor. 
Ispita stă în puterea ei de a hipnotiza și de a crea fantezia sexuală perfectă; ea umple ceaşca iubitului ei cu otrava cea mai dorită. Ca mamă, ea este predispusă la consumul de medicamente sau de droguri și la nebunie. Neglijează necesitățile copiilor ei de zi cu zi. Ca si iubită, este secretoasă și promiscuă. Lilith în Peşti este implicată în multe afaceri clandestine. Ca amantă, ea este mereu în aşteaptare, în ceață, în umbră şi în confuzie.
Lilith este de asmenea, de două ori mai secreatoasă aici, deoarece în Peşti ea vorbeşte despre răni emoționale îngropate atât de adânc încât să nativii nu sunt conştienţi de asta. Plasarea lui Lilith în Peşti poate da comportamente care instigă chiar dacă această constatare îl năucelte pe nativ si este adesea asociat cu modele pasiv-agresive şi inconştient comportamentale. Lilith aici poate produce imaginea neclară prin excelenţă. Fantezia, simțul artistic și inspirația sunt foarte puternice aici. În plus, această poziție prezinta pericolul ca nativul să cedeze iluziilor iar şi iar. Posibil ca toată viața lor să nu li se pară reală, cât mai de grabă, virtuală. Pot fi criminalii cu scop.
Vindecarea și transcenderea:
Cu Luna Neagră în Peşti, nativul trebuie să se confrunte cu nevoia de a ridica permanent un zid de protecție în jurul lor. Adevărul este că viața poate fi dureroasă uneori și oamenii se rănesc unii pe alţii, intenționat sau nu. Trebuie să învețe să aibă încredere în oamenii care îi ştiu că pot avea încredere. De obicei, aceasta sunt persoanele alături de care petrec cel mai mult timp, dar culmea faţă de care se deschid cel mai puțin. Au tendința mereu de a da înapoi, dar aceasta este o crimă împotriva sufletului lor pentru că sunt, nativ, mai aproape de laturala spirituală a vieţii și au multe de împărtăși celorlalţi. Umbra este vindecată atunci când cred că sunt suficient de puternici ca să reziste oricărei infracțiuni.
·         Să se întrebe atunci când se simt mai vulnerabili, de ce în aceste situații stau cu braţele încrucişate şi nu fac nimic?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu