Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

duminică, 11 martie 2018

Luna Neagră - Lilith Casa 1



Casa în care se află Luna Neagră – Lilith în tema natală ne permite să identificăm cum se va manifesta Umbra în viețile noastre. Spectacolul plasării acesteia în case reprezintă contextul în care diferite probleme generate de poziție vor juca roluri, alternativ, predominant în exterior. În esență, casa în care se află Luna Neagră – Lilith, arată câmpul de acțiune în care Umbra este profund înrădăcinată și situațiile în care ne vom confrunta cu cele mai mari provocări în viață.
Cu toate acestea, este adevărat că natura duală a Lunii Negre – Lilith aduce și un mare dar sau har, spuneti-i cum vreți, în această arie.

Luna Neagră - Lilith în casa 1

Lilith în Prima Casă este opusă lui  Lilith din casa a 12-lea Lilith, pentru că din punct de vedere social aduce siguranța de sine. Cu toate acestea Lilith în prima casă are o modalitate de a șterge imaginea de sine și identitatea, foarte asemănătoare cu modul în care funcționează Nodul de Sud atunci când se leagă de ascendentul natal. Există ceva neglijat și subevaluat în legătură cu persoanele care au această poziție.
Lilith foarte aproape de Ascendent aruncă o imagine socială incomodă, pe măsură ce farmecul și magnetismul cresc. Intervalul de energie se schimbă dramatic aproape de ascendent și descendent - acești oameni sunt adesea exuberanți și dezarmanți.
Caracteristici:
Când Lilith este conjunctă cu ascendentul ea poate sugera lideri calzi, dinamici, naturali, care induc un sentiment de sincronizare verbală cu ceea ce își doresc masele largi. Sunt extrem de populari, chiar dacă nu sunt întotdeauna de încredere.
Conjuncția strânsă cu ascendentul este o semnătură pentru by-pass-ul gastric la femei, lucru care se întâmplă și atunci când este conjunctă cu Descendentul. Tot în această cojnuncție strânsă se găsește respingerea sau întruperea oricăror legături cu copilul adult, care se simte trădat de părinte cu această poziție a lui Lilith.
Mai departe, Lilith în Casa 1 aduce și nesiguranță nativilor, legată de aspectul fizic, și atunci face multe pentru a compensa neajunsurile. Aici el manifestă o incomoditate socială sau trăiește acut sentimentul de invizibilitate, dar și o încercare excepțională de a-și falsifica trăirile. Ca un paleativ dacă vreți la această interpoziție este că Lilith în Casa 1 este adesea o sursă de citate memorabile. Înțelepciunea este exprimată într-un mod atrăgător, iar oamenii își aduc aminte de ea peste ani.
Dezavantajul lui Lilith în conjuncție cu Ascendentul este că, în timp ce acești oameni pot fi adesea lideri naturali și bine-plăcuți sau cel puțin admirați, ei nu sunt întotdeauna de încredere. Ei sunt recunoscuți ca lideri, chiar dacă nu sunt în întregime de încredere.
O altă semnătură a lui Lilith conjuncă cu Ascendentul este problema cu copiii adulți. Această poziție vede că copilul adult refuză în întregime părintele sau doresc să îl depășească dar sfârșesc adesaea prin a rămâne în umbra tatălui. Ronald Reagan, de exemplu a pățit acest lucru cu doi dintre copiii săi - fiul adoptat, Michael Reagan, din prima căsătorie și Patti Davis, fiica sa și a lui Nancy Reagan, care a renunțat la numele tatălui său și la facultate ca să devină activist liberal. Celălat fiu, Ron Reagan, balerin de renume mondial, vorbește despre tatăl său cu afecțiune, iar sora lui, Maureen Reagan, acum decedată, a făcut la fel. Să ne uităm apoi la cuplurile părinți copii de pe scena românească: Florn Piersic – Florin Piersic jr., Florin Zamfirescu – Vlad Zamfirescu, Amza Pellea – Oana Pellea sau Aaron Istodor fiul a cândva cuplului Claudiu Istodor - Maia Morgenstern. Două din aceste cupluri sunt atipice să spunem, Oana Pellea care nu a apucat să joace alături de tatîl său și cu toate acestea are o moștenire grea de dus în spate, pe când în cazul lui Aaron, el are noroc de o mamă și un tată care îl sprijină în demersul artistic, de multe ori trioul jucând împreună pe scenă.
Grija pentru formă și modificările permanente prin varii intervenții chirurgicale estetice sunt o parte din repertoriul lui Lilith în Casa 1. Interesant este că Lilith este deseori descoperită și în trupul nativului.

 
Sunt astrologi care descriu această poziție a lui Lilith ca pe o inepuizabilă forță pentru identitatea personală și recunoașterea căreia pe care o simte ciudat de negată și că, de la început, acești oameni se simt uimiți și umiliți de personalitățile altora. Stereotipul este cel al unui introvertit care caută o ieșire prin propria exprimare, prin dorința de a se exprima în felul său, prin ceva ce îl distinge, ce, mai degrabă dar nu ceva care este personal. Uneori însă, nativul este condus să ajungă în centrul problemei, în ciuda faptului că nu este văzut și găsește tot felul de moduri de a atrage atenția - o fată cu această poziție natală se poate comporta ca o Evă modernă până când ceilalți îl asociază cu oricine, numai cu Lilith nu. Și aici avem destule exemple, m-aș opri la trei asemenea modele de la noi, Daniela Crudu și Andreea Tonciu care nu s-a putu împăca cu ideea că nu are un nas de viă, dar după ce l-a sculptat, nu a mai fost Andreea Tonciu. La nivel internațional o avem pe Jennifer Grey, Baby în Dirty Dancing, care după ce și-a operat nasul nu a mai fost ea și cariera ei a intrat într-un con de umbră. Cel de-al doilea caz de la noi este Ozana Barabancea care în loc să-și poarte firesc kilogramele în plus și să facă din ele o emblemă, a preferat o operație de micșorarea a stomacului. A slăbit dar parcă nu mai este ea, la fel cum se întâmplă și cu Raluca Bădulescu, pe care eu una cel puțin o plăceam cu kilogramele ei în plus. Să fiu bine înțeleasă nu fac nimănui reproșuri și nici un proces de conștiință, ci arăt ce face Lilith în Casa 1, natal sau tranzit.

O altă observație este că această poziție în Casa 1 a lui Lilith, este că Lilith o poate proiecta pe Eva în afară, chiar și atunci când imaginea acesteia este adânc înrădăcinată în interior lor, iar în această ipostază se identifică și se simt foarte mult Lilith. Nativii se poate simți în mod justificat subapreciați sau depășiți de probleme, iar atunci unii dintre aceștia se pot falsifica pe sine până când o fac mai bine decât orice altă poziție natală a lui Lilith. Un alt lucru pe care l-am observat este că Lilith în prima casă consumă energie și efort pentru fiecare apariție numai să nu se simtă neatractivi în prezența celorlalți. Nativa cu Lilith  în Casa 1 va da mii de lei pe extensii de păr sau își va lucra fesele, aproape seară de seară, ca să piardă ultimele kilograme cumulate sau să facă să dea rezultate by-pass-ul gastric la care tocmai au apelat.




Lilith în Prima Casă știe cât de important este să manipuleze aspectul cuiva, în timp ce o casă a 11-a Lilith ar putea vedea acest efort ca fiind un fals în sensul că nativul caută aprobarea pritenilor în tot ce face, inclusiv în felul cum arată.
De exemplu, din temele natale pe care le studiez, am doar una în care Lilith, atât mean cât şi true sunt într-o conjuncție strânsă cu Ascendentul. Doamna, căci este vorba despre o femeie, face parte dintr-o comunitate religioasă, creştină, alta decât cea ortodoxă, şi se pregătește pentru o intervenție chirurgicală de micşorare a stomacului după ce a fost supraponderală foarte multă vreme. Fiica sa, este căsătorită cu un bărbat de altă religie, a tăiat orice relaţie cu ea și nu îşi poate vedea nepoții atât de des cât şi-ar dori, în schimb are o relație decentă cu fiul ei.
De reținut:
·         Luna Neagră – Lilith în Casa 1 aduce pasiuni intense; acestea au ca scop ceva ascuns în adâncurile minții inconștiente, în acea cutie a Pandorei.
·         Are emoții extreme, violente uneori. Ea oricum este o răzvrătită şi se poate angaja oricând într-o luptă contra autorităţii patriarhale. Într-o temă feminină, în particular, acest lucru poate însemna mari dificultăți și conflicte deschise cu tatăl.
·         Apoi, ea are o conexiune profundă cu misterul, cu ocultismul, cu înțelegere naturală a legilor ascunse ale naturii.
·         Cu Luna Neagră - Lilith în Prima Casă este o invitație pentru ca nativul să studieze mitul lui Lilith și să reflecteze asupra implicațiilor ei.
Provocările:
Cele mai mari provocări ale Umbrei sunt profund legate de cum şi cene simțim despre noi înșine. Partea de Umbră este înrădăcinată în modul în care folosim energia personală, ceea ce ne dă și sentimentul de bunăstarea generală, ne motiveaza.
Aspectul personal sau modul în care apărem în faţa altora este de multe ori o preocupare majoră. În cazul în care Umbra exercită un control puternicasupra noastră, modelele noastre de comportament vor reflecta puternic acest lucru. Această poziţie a Lunii Negre – Lilith este intensă în probleme personale și fricile de necontrolat vor avea un impact dramatic asupra vieții noastre.
Harul lui Lilith în Casa 1:
Darul Umbrei este cantitatea mare de energie personală pe care nativul o exercită. Acest nivel de energie poate da naştere unor vindecători fantastici și unor persoane extrem de creative. Pot realiza fapte extraordinare și au o abilitatea ciudată de a transforma negativul în pozitiv. Totuşi, în Prima Casă, ea poate face să şchiopăteze şi să limiteze atât calitatea, cât şi cantitatea, dacă ne gândim doar la personalitate şi la aspect prin limitarea fizică şi contracararea receptivităţii din partea societăţii, prin negare a modului în care sufletul se prezintă.


9 comentarii:

  1. Excelent articol( ca dealtfel toate)! Sunt posesoare a unei Lilith in prima casa, iar majoritea expunerilor din studiile dvs sunt adevarate- doar cea despre relatia cu tatal nu se adevereste. Multumim, d-na Dima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant! Si eu am Lilith in casa întâi, pe ascendent (scorpion), dar nu ma regăsesc decât in secvențele cu ocultismul... Am de altfel, o relație foarte buna cu tatăl dar di cu fiica mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant! Si eu am Lilith in casa întâi, pe ascendent (scorpion), dar nu ma regăsesc decât in secvențele cu ocultismul... Am de altfel, o relație foarte buna cu tatăl dar di cu fiica mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci, daca ati recunoscut o anunită caracteristica este bine. Nu este obligatoriu să le întruniţi pe toate!

      Ștergere
  4. Admirabil
    dintr-o extrema in alta
    fara cale de mijloc
    si cred ca in esenta asta cautam
    un echilibru, armonie.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am inteles din articol cum e cu tranzitul lui lilith prin casa 1

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitări pentru acest articol.Ma regăsesc am luna neagră în rac , conjunct cu ascendentul

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitări pentru acest articol.Ma regăsesc am luna neagră în rac , conjunct cu ascendentul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
    Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
    I-am explicat totul acestui medic și el a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
    Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
    Contactați-l pentru,
    * iubesc magia
    * dacă îți dorești fostul înapoi
    * Opriți divorțul
    * Rupe obsesiile
    * vindecă accidente vasculare cerebrale și orice boli
    * vraja de protectie
    * probleme de infertilitate si sarcina

    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere