Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

marți, 27 februarie 2018

Lilith în Vărsător




Lilith în Vărsător

14.02.1930 - 09.11.1930     12.05.1974 - 05.02.1975      21.12.1938 - 14.09.1939
18.03.1983 - 11.12.1983      27.10.1947 - 20.07.1948      21.01.1992 - 16.10.1992
01.09.1956 - 26.05.1957     26.11.2000 - 22.08.2001    07.07.1965 - 01.04.1966
01.10.2009 - 27.06.2010


Tema: puterea mentală

Frica primară: teama de neputință

Gândirea: impactul / puterea pe care o are pentru a obține ceea ce vrea sau are nevoie

Arhetip: Crăiasa Zăpezilor / Clasic – Uranus / Mitul Creatorului

Problema: energia fizică; lupta pentru putere, Într-o temă feminină indică adesea eliberarea femeii şi a feminităţii ascunse în aparenta personalitate puternică, trebuie să învețe să se deschidă spre alții. Dezgust pentru oameni slabi, needucaţi sau nedisciplinaţi.

Proiecţie: rezolvarea tensiunilor interioare – a nervozităţii – a ideii de trădare, acceptarea morţii unor prieteni - claustrofobie - independenţa sexuală sau ambivalenţa sexuală - atragerea sau respingerea independenței - încercări bruște la care îi supune viaţa – posibilitatea unui divorț - căutarea libertății absolute - accidente – intervenţii chirurgicale.

Obiectiv: să învețe să ceară ajutor nu să îi învingă pe alții; trebuie să învețe să-și exprime adevărata personalitate, trebuie să învețe să se deschidă spre alții.

Mesajul Lunii Negre – Lilith: recunoașterea faptului că suntem interconectați și nu trebuie să lupte pentru a Învinge și libertatea interioară este cea mai importantă.

Manifestare: Tendința de a schimba de multe ori grupul social din care face parte. Se simte neînțeles sau rănit de orice opoziție din partea prietenilor. În general, este un critic caustic al mecanismelor sociale ale timpului său. Preferă să se pregătească și speră să reechilibreze societatea în care trăieşte după un model de personal. Poate fi un idealist romantic sau chiar rebel fără o cauză. Are o mare inteligenţă şi intuiţie politică. Se simte obligat să acționeze în numele semenilor lor, dar de multe ori, mai mult deranjează decât să îmbunătăţească situația, deoarece vorbim despre o anumită nepotrivire interioară atunci când intervin în orice proces. Reuşeşte să fie prietenul copiilor, lucru care se întâmplă greu când vorbim despre adulți. Cum va ajunge să experimenteze libertatea absolută, independența spiritulă şi cum va atinge ţelul suprem în gândire și în viață? Aceastea sunt întrebările la care nativii acestui semn doresc să răspundă atunci când se află sub influența Lunii Negre. Ea nu poate accepta şi nici nu va trăi ca și alte persoane. Simte nevoia să se detaşeze de mulţime pentru a distinge. Detestă să se simtă prizonier, închis forțat, se tem întotdeauna de aceste situații și au atacuri bruște de rebeliune. Uneori, dau impresia că sunt mereu fugă, motiv pentru care de multe ori seamănă dezordine și discordiei în jurul lor și în propria viață.
Luna Neagră  în Vărsător de multe ori se manifestă printr-un puternic instinct de însingurare. De obicei, nativii cu această poziţie sunt conștienți de puterea personală intensă și sunt oarecum speriaţi de ea. Au abilități și aptitudini de frontieră care frizează genialitatea, de multe ori lăsând celor din jur impresia unei autorităţi considerabile. Au talente native și diverse înclinaţii care pot fi folosite pentru ridica sau pentru a-i zdrobi pe alții.
Luna Neagra în Vărsător este o forță cu care puţini pot rivaliza, iar tentația de a-i domina pe ceilalţi poate deveni o luptă continuă. Le este pur și simplu ușor să îi biruie pe ceilalţi emoțional și intelectual. Pot apărea preocupări etice, depinde cum sau cât sunt de predispuşi să-şi testeze limitele. În situațiile în care se simt fără putere, au tendinţa de a se izola astfel încât nimeni să nu le sesizeze slăbiciunile. În sceastă închisoare autoimpusă se duc perpetuu războaie de dominare care dese ori se încheie prin a dezlănțui critici crude la adresa lor însuşi pentru că acești oameni simt că au monopol absolut asupra adevărului și tot ceea ce fac, să zicem, pentru ei este singurul lucru adevărat este motivul pentru care au atitudini diferite de la început. Dar în viață, de obicei, în mediul lor cel mai apropiat – fraţi sau părinţi – îi au pe cei care le vor submina permanent încrederea în sine în încercarea de a-i integra celorlalţi.
Nativii sunt convinşi că trăiesc viață pe care au ales-o dr care, în realitate, le-a fost impusă prin educaţie. Le place să se regăsească în rol de navigator, pentru a face evenimentele se întâmple.
Ca mai tot timpul ei fac lucrurile din mers, doresc ca totul să se întâmple acum ieri dacă se poate şi nu mâine, nu au răbdare de fel, astfel că problema stabilităţii este foarte importantă aici și este o temă la care trebuie să lucreze ani de zile. Se va întâmpla ca proiectele pe care şi le-au asumat, pe termen lung, să suporte schimbări şi modificări cel puţin odată. ată. Din punctul lor de vedere totul pare posibil, dar atunci când vine momentul să intre în acțiune înțeleag că nu poate fi făcut atât de repede și de ușor ceea ce şi-au imaginat, astfel încât, din acest punct de vedere, când se pune problema de îndeplinirea sarcinilor profesionale să spunem, întârzie sau lasă pe ultima sută rezolvarea acestora. Libertatea și independența în muncă sunt foarte importante pentru ei.
Aici întâlnim o nevoie excesivă de atitudini libere și revoluționare și de un comportament care îşi au rădăcina în viziunea lor asupra modului în care lumea ar trebui să arate. Ş-au învățat lecția, dacă își dau seama la timp că singura libertate adevărată și necesară pentru ei şi la care ar trebui să aspire este cea din interiorul lor.
Din moment ce acest lucru este sufletul care aspiră la individualitate, vor fi întotdeauna dezamăgiți când vor lucra  în grupuri sau asociații sau se vor implica în acțiuni de solidaritate. Acționează întotdeauna, în mod individual, dar duce totul prin diferite experiențe, la nivel social. Sunt atrași de idei mari, de acțiuni de anvergură şi astfel pot cădea în mod naiv, pradă manipulării altora. Se poate întâmpla ca ele să atragă, de asemenea, masele, și să se regăsească în rolul celor care oferă o speranță pentru un nou viitor, forțându-i pe ceilalții să aibă propriile viziuni - pentru că totul este posibil aici, să ne gândim aici la muzica lui Adrian Enescu sau a lui Adrian Daminescu, la carisma și comicul lui Alexandru Arșinel sau la poetica lui Lucian Blaca ori viziunea socială a lui Liviu Rebreanu! Să ne gândim la celebrul  magician David Copperfield care făcea vogă în anii 70 – 80, care are Lilith în Vărsător. În acest sens, Lilith poate fi mai carismatic decât în Scorpion, dar numai în cazul în care ea are ceva nou de oferit, o invenție, o idee, viziune - vezi principele Nicolae, fratele lui Carol al II-lea sau pricipesa Elisabeta, Ion Iliescu, Andreea Marian, Sergiu Nicolaescu, Dumitru Prunariu, Alexandru Mironov, Catrinel Dumitrescu.
De obicei, persoanele care au Lilith în Vărsător se găsesc prin intermediul unor circumstanțe ciudate, în situația de a-şi ajuta rudele, părinții, frații și surorile, prietenii, şi chiaar oamenii cu care nu se află în relații deosebit de bune. Uneori, îşi asumă obligații și responsabilități pentru alții, deoarece au ocazia să-și materializeze propriile dorințe în background. Și totuși, în mod frecvent îşi schimbă prietenii, fie prin trădare fie prin intermediul anumitor circumstanțe, cum ar fi mutarea etc, ceea ce face greu, dacă nu imposibil să păstreze o prietenie pe termen lung. Sunt mari călători singuri, din moment ce acestea sunt, în principiu fără adăpost, ei rătăcesc, se mută, schimbă mediile în care evoluează și sunt mereu înconjuraţi de oameni de diferite culturi, religii ş.a..
Au o mare capacitate de creație și tema natală va arăta cel mai bine, în ce domeniu această conexiune neobișnuită de creativitate și de viziune va fi cel mai bine exprimată; este adesea întâlnită la cei care practică astrologia, scriu (Lawrence Darell), fac regie de film (Wes Craven, Francis Ford Copolla) și au un simţ al ritmului ieşit din comun – Maya Plisetkaia, Michail Barishnikov, Fred Astaire sau Cornel Patrichi. Sunt interesaţi de activităţi umanitare în adevăratul sens al cuvântului, nu de dragul de a obţine o anumită satisfacție personală sau pentru a fi remarcaţi, ci pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiaşi ca ei și pentru a contribui la viziunea lor de împlinire a unei lumi perfecte.
Viitorul este aici un mare semn de întrebare. Persoanele cu Lilith în Vărsător ar trebui, în ceea ce privește viitorul, să fie gata să improvizeze tot timpul în viață, în niciun caz, să trăiască de la o zi la alta, va fi mare plăcere. Problema cu individualismul excesiv poate fi o teama instinctivă atunci când se pune problema de relații de dragoste serioase. Această persoană este, din păcate, cel mai mare dușman pentru ei, așa că ştiu să cultive relații emoționale cu oamenii care îi pot influența de o manieră evolutivă.
În plus, Lilith poziționat aici oferă femeilor o condiție pentru sex şi anume că partenerul trebuie să fie autentic, special. Există, în mod frecvent o poveste de dragoste cu un personaj rău famat sau sub condiţia lor socială ceea ce îl poate face să pară ciudaţi în ochii altora. Nativii cu Luna Neagră / Lilith în Vărsător sunt de obicei populari în societate și nu atrag atenția în nici un fel asupra lor.
În sens spiritual, Lilith în Vărsător este ca o furtună electrică care deschide imediat toate chakrele, accelerează energia meridianelor și sistemul nervos, astfel încât acești oameni au putere datorită energiei pe care o descarcă și de aceea sunt predispuși la descărcări energetice bruște, la crize neașteptate din cauza unei vieți prea dinamice. Acupunture, terapia de șoc, în mod exclusiv, cele alternative dar niciodată de grup, lor le sunt recomandate tehnici individuale de vindecare.
Câmpul lor energetic pare să vibreze neîncetat și fluctuează ceea ce se percepe constant ca o descărcare de adrenalină, o agitație fără sfârșit. Din moment ce acestea sunt reglate la frecvențe foarte înalte au viziuni puternice și idei, uneori chiar profetice și captează toate valurile de informație care vin pe canalele subtilului.
Acesta este motivul pentru care Lilith în Vărsător este adesea întâlnit la oameni care interrelaționează foarte rapid cu străinii, au experiențe astrale pline de viață, uneori simt că acestea sunt prezente pe jumătate în ei și pentru că obțin cu ușurință informații din alte dimensiuni, este motivul pentru care cred că au o intuiție puternică dar de fapt, ei sunt ghidați de alte forțe în acțiunile lor. Uneori, toate acestea aduc presiune mentală și vise stresante, care sunt întotdeauna un alans între somnul conștient și vise. Pot reacționa chiar și la aparate de uz casnic, în sensul că simt radiațiile electromagnetice. Sunt foarte sensibili la schimbările din vreme și de presiune atmosferică și din cauza auzului lor hipersensibil, nu suportă zgomotul, nici chiar cele mai mici vibrații dizarmonice.
Sunt persoane care aspiră la o libertate totală și absolută, ignorând și disprețuind circumstanțele actuale, orice interdicție având efectul unei cârpe roșii fluturate în fața unui taur. Senzualitatea ei se manifestă puternic dar într-un mod haotic. Sunt mereu în căutarea de ceva nou, neobișnuit și incitant și au o puternică nevoie de a schimba totul și de a pune acest tot cu susul în jos, începând cu formalitățile. Arată iresponsabilitate, uneori nepăsare, lipsă de fiabilitate, pierderea măsurii și tind să exagereze propria importanță și autoritate. Ignoră cu bună știință principiile moralei și își trădează prietenii atunci când se distanțează. Aceast nativ este o persoană care joacă cu ușurință rolul disidentului. De aceea, rolurile provocatoare sunt jucate de prieteni și patronii influenți.
Totuși, prezența lui Lilith în Vărsător este destul de intolerantă. Nativul crede că are monopolul pe adevăr, ceea ce-l face foarte exigent, chiar nemilos, dar experiența de viață le va uzurpa toate principiile. Nativul ar dori să trăiască ceea ce el a ales, în funcție de propria voință, dar va fi imposibil. Vor exista limite care nu pot fi depășite, iar nativului nu i se va permite să ia o anumită direcție, chiar și pentru a constrânge evenimentele.
Uranus, unul dintre maeștrii Vărsătorului, este întotdeauna grabit și vrea totul imediat. Stabilitatea nu este principala sa preocupare. Inseamna că proiectele pe termen lung vor fi întotdeauna scurtate sau modificate.
Nativul își poate dori să se elibereze de lanțurile impuse, reguli și norme sociale, și să lupte, chiar și singur pentru propria independența. Aici găsim o nevoie excesivă de libertate și instincte revoluționare, potrivit unei viziuni cu orizonturi largi, mondiale, într-adevăr, chiar și nevoia de orizonturi spirituale mai largi. Nativul poate fi obligat să aibă grijă de rudele apropiate ceea ce poate fi resimțit ca o lipsă de libertate. Lecția de viață este să înțelegă că libertatea interioară este cea mai importantă. Schimbările, mișcările, trădările prietenilor sunt frecvente în ce privește prietenia. Există aici, de asemenea, un fond mare de creativitate iar tema natală va indica în ce domeniu va fi exprimat.
Nativul se poate implica în activități umanitare sau pentru deschiderea minții spre o viziune spirituală mai largă asupra lucrurilor. Pe măsură ce energia uraniană este foarte puternică – și aici este foarte important vedem unde este Saturn, pentru a înțelege modul în care acest lucru va fi canalizat. Dacă energia este blocată sau nu este direcționată în mod corespunzător ori folosită strict doar pentru uzul personal, pot apărea tulburările psihice și chiar paralizia pe fond nervos.
Leul care este opus Vărsătorului îl va obliga pe acesta din urmă sa adere la structuri sociale conservatoare și să le respecte. De asemenea, Lilith în Vărsător va fi obligată să gândească și cu inima nu doar cu mintea, și să integreze noțiunea de dragoste în ideile sale despre omenire. Astfel nativul va fi capabil să-și exercite influența asupra unui mod lipsit de egoism, să dorească libertate pentru toată lumea și să îi învețe pe oameni că libertatea interioară este cea una importantă dintre toate.
Posibil ca în viețile anterioare, sufletul să fi făcut parte dintr-o comunitate de suflete, grupate în jurul unuia și aceluiași ideal. Aceste context s-ar fi putut să fie aleas liber dar, posibil, și impus. În ambele cazuri, sufletul a fost dezamăgit în speranțele sale despre ideologie și solidaritate iar experiențele și traumele sale sunt legate de căutarea propriei libertăți și de convingerile lui în demnitatea ființei umane. Astăzi, nativ este foarte atras de idealuri mărețe. Ar dori să investească în ele, dar simte pericolul unei asemenea decizii. Atracţia și respingerea idealurilor politice, libertatea închinată altora, individualitatea sunt discipline diferite  de care nativul va trebui să se ocupe. Poate este prea mult atașat de libertatea lui și are o frica instinctiva de a fi - din nou – prins, indiferent de context, social și relațional și de aici indecizia lui în ceea ce privește relația.
În cazul în care Luna Neagră - Lilith este la începutul Vărsătorului, viitorul este mereu sub semnul întrebării, aici este necesară improvizația permanentă și adaptarea. Nativul nu trebuie să fie deranjat de felul în care acționează, de a găsi zi după zi soluții pentru a face față situațiilor, și chiar dacă nu o face deschis curând va vedea și rezultatele.
În cazul în care Luna Neagra – Lilith este în ultimele grade din Vărsător, nativ trebuie să se ocupe de viața lui și să decidă cum își va câștiga existența. Nu trebuie să permită instinctelor să-l conducă și nici să părăsească locul în care se află pentru că este prea greu, dar va trebui să se descurce fără a-și impune propria voință.
Lilith în Vărsător suferă de speranțe dejucate și de vise. Alegerile grețite de viață sunt cauza schimbărilor dezastruoase și a instabilității. Lipsa de adăpost va fi un lucru obișnuit. Alegerile proaste pot duce la pierderea prietenilor de-a lungul anilor. S-ar putea înstrăina de copii și relațiile cu socrii să fie unele tensionate. Foarte încăpățânați se asociază cu cine nu trebuie.
Ca mamă, ea pune în ghilimele speranțele și visele copiilor ei. Este rece, detașată și de aici încapabilă să-și exprime emoțiile. Ca și iubită este promiscuă și libertină, nu este tipul de femeie din care să faci ce vrei. Ea impune ritmul. Ca o amantă, provoacă haos.
Lilith va masca, probabil, emoțiile ascunse, cu o serie de emoții în continuă schimbare de suprafață, asemenea unui caleidoscopic si va părea fascinantă și evazivă altora. Nativii pot fi himerici, fluturandu-se ca o zână de la o situație la alta, acum e, acum nu e. In cel mai rău caz, Lilith este iresponsabil, îi ține pe toți la distanță și refuză să îi asculte pe ceilalți. Lilith îi va face să-și judece greșit prietenii cu ușurință. Depune eforturi serioase pentru autonomie, apelând la manipulare, la trucuri psihologice si la relații interpersonale strânse care fac să respingă sau să ia în considerare parteneriate neașteptate. Corectitudinea, toleranța, gândirea exhaustivă și umanitatea sunt notabile. Deși este extrem de intuitivi, pot tinde să nege până în pânzele albe situațiile sunt evidente.
Sexul pentru ei, este totul, cu excepția celui vulgar sau pervers care îi dezgustă dar nu este exclus ca din curiozitate să devină heterosexuali. Cu toate acestea bărbații și femeile care au această poziție în tema natală sunt foarte liberali, ei sunt în vervă și au aceeași viteya de reacție la 60 de ani ca la 20. Nu le plac lucrurile tradiționale și oamenii conservatori, ei vor reacționa cu revoltă, cu ironie sau cu indiferență la toate acestea, ignoră banii pe care azi îi au, mâine nu, dar, practic, acest tip de personalitate nu este una agresivă. Imaginația este foarte pronunțată aici, eroticește vorbind, ea nu are nevoie de prea mulți stimuli pentru a vibra ceea ce face ca tendința spre idealizare să fie foarte pronunțată. Atunci când o dorință se materializează, le este greu să se relaxeze, deoarece etericul Vărsător nu se lasă atât de ușor de împământat, astfel încât experiența orgasmului și a răspunsului, în general, este foarte rapidă, capricioasă, aproape într-o secundă. Fantezia lor este extrem de prolifică, așa că masturbarea este frecventă, dar sănătoasă din moment ce fiecare a vrut-o, și aceasta deoarece orgasmul nerealizat lasă urme adânci asupra psihicului. Femeile sunt capabile de a se confrunta cu o serie de orgasme la rând, pentru că în preludiului ei realizează tot în timp ce partenerul lor doar se pregătește de acțiune. Bărbații sunt frecvent înconjurați de o companie de sex feminin, dar nu decid cu ușurință să se căsătorească.
Sexual, Lilith in Varsator este magnetic și experimental. Ea ispitește cu deschiderea sexuală spre experimente care de care mai surprinzătoare. Este lipsita de modestie în dormitor și dispusă să încerce orice. De aici înclinația spre hetero și homosexualitate.
Vindecarea și transcenderea:
Cu Luna Neagră - Lilith în Vărsător, nativii trebuie să se confrunte cu tendința de a-i învinge pe alții. Toți avem puncte forte și puncte slabe care fluctuează și se modifică în timp. Impulsul nevoii de putere care însoțește Luna Neagră în Vărsător poate fi redirecționată din umbră spre colectivitatea din care fac parte sub formă de idei geniale și creații care înălță întregul. Trebuie să mențină constant canalul de dirijare a acestei puteri. Când focalizarea se va face pe schimbul de energii și de putere dintre ei și colectivitate, intervine vindecarea.
ø Să analizeze dacă nu cumva au abuzat de puterea sa și i-au neglijat sau i-au criticat pe alții.
ø Să se gândească ce ar face cu puterea pe care o au. Ea este foarte important pentru ei să răspundă la această întrebare. Frică de putere sau neputință? Discernământul în ce privește parametrii puterii personale este cel care vindecă umbra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu