Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

marți, 30 mai 2017

Sexualitatea Lunei Negre / Lilith



Numită și Umbra Lunii, tocmai pentru că este insesizabilă, periculoasă dar, în același timp, este și seducătoare și dulce și senzuală cum spun astrolgul Elena Manea sau Otilia Mazilu.
Ezoteric, ea reprezintă, masculinul care se naște din feminin, un feminin care se situează undeva între Marte și Uranus și care posedă calitățile sexuale și de războinic ale lui Marte, dar nu și talentul de luptător ale acestuia din urmă precum și virtutea altruismului, dinamismul și conștiința lui Uranus, dar nu și capacitatea acestuia de a inova. Atunci când nu poate exprima adevărata natură sau esența a ceea ce își dorește, Lilith se transformă în distrugătoare.
De asemenea, ea posedă, după cum am văzut, arta de a percepe adevărata realitate ascunsă sub masca minciunii, a iluziei, a  neînțelegerii noastre și rolul cu care noi ne identificăm. Ea nu distruge niciodată din răutate sau din plăcere. Paradoxal, ea urăște suferința. Dar, în cazul în care, uneori  distruge sau este castratoare, are un singur scop, acela de a ne potrivi cu fiecare manifestare vieții, de a trăi experiența care să se potrivească cu adevărul nostru interior.
În cazul în care realitatea noastră interioară este goală sau negativă, ea ne va forța să o arătăm nefățuită, fără mască. Luna Neagra lucrează în fiecare clipă pentru ca noi să trăim ceea ce suntem în realitate. Lilith reprezintă vocea intuiției interioare care incită să fim noi înșine fără compromisuri sau false valori. Limita puterii lui Lilith este că ea poate să descopere realitatea dar nu o poate crea în sensul propriu-zis al cuvântului, este, cum s-ar spune, doar un ajutor a realității manifeste.
Ceea ce face ea la acest nivel de interpretare, reprezintă partea pozitivă care a influentat acest arhetip în dezvoltarea noastră, o înțelegere corectă a capacității pe care o are sexul de a contribui la creșterea personală,  care poate fi o sursă de auto-vindecare dar și o cale care duce la experiențe spirituale transcendente, trebuie doar să se manifeste în ființa noastră sau, cel puțin, în esența sexualității noastre, pentru a începe procesul de dezvoltare interioară.
Sexualitatea rămâne unul din modurile preferate de percepție a realului în special pentru sine dar nu și realul celorlalți, o sexualitate asemănătoare unei renașteri, de autoregenerare, spre deosebire de plăcerea simplă sau de procreare; o sexualitate tantrică sau magică, în căutarea realității brute a ceea ce suntem în acel moment pentru că urmează trezirea forțelor interioare - a fi și a se manifesta care trebuie să se materializeze.
Se vorbește mult despre senzualitatea, sexualitatea, magnetismul și fascinația Lunii Negre / Lilith, parte întunecată a naturii umane, idee moștenită, în primul rând, din tradiția iudeo-creștină, din miturile primordiale și care sunt prezente în inconștientul colectiv. Cu toate acestea, am citit în foarte puține lucruri despre simbolismul astrologic al Lunii Negre / Lilith sau despre interpretarea ei în cadrul unei analize poate și pentru că este destul de greu să distingi între caracteristicile primordiale insuflate de tradițiile amintite pe deoparte, pe de alta datorită confuziei care se face între Luna Neagră / Lilith și tot ceea ce simboliezează răul, păcatul, demonicul, magia și mai ales sexualitatea omului.
De câțiva ani pentru mine Luna Neagră / Lilith este o continuă sursă de cercetare analitică și comparativă alături de clienții mei, elaborez ipoteze și îmi pun întrebări cu privire la implicarea acesteia în drama conținută de fiecare temă natală, caut sensuri și încerc să îi înțeleg profunzimea și să îi găsesc mesajul prin interpretarea astrologică, care intuește evoluția existențialului a fi, creșterea spirituală a nativilor, o mai bună utilizare și dezvoltare a potențialului lor aici, pe pământ.
Dificultățile sugerate de Luna Neagră / Lilith în harta natală ca parte întunecată, tulbure și indescifrabil al psihicului, ceva dincolo de Luna Neagră în sine interferează cu un nivel mai profund al conștiinței umane: instinctele de nestăpânit și traumele din copilărie pe care nativul refuză să și le amintească.
Lilith a fost studiată, mai întâi, din curiozitate și abia după un secol, din punct de vedere mitologic și astrologic. Atitudinea critică în ipostază de soție a lui Adam, rezistența, încăpățânarea și suferința sunt simplu de intrerpretat în sensul că provoacă tulburări sexuale, mai ales în Casa a 8-a, dar și când se află în Casele 1, a 4-a, a 7-a, a 10-a și a 12-a și în semnul Scorpionului. Acolo, în acele puncte, se concentrează o imensă cantitate de frustrări de natură sexuală. Totuși, dacă ne uităm la simbolul Lunii Negre / Lilith, o putem compara cu Saturn mai mult decât am crede. Și Saturn și Luna Neagră / Lilith sunt reprezentate printr-o jumătate de cerc care se ridică deasupra crucii materiei și prin urmare, ambii reprezintă limitarea și acțiunile disciplinare care ne forțează să fim realiști. Luna Neagră / Lilith - emoțional, Saturn - fizic. Sunt semnificative limitele impuse de Saturn atunci când se pune problema responsabilității și angajamentui, și de Luna Neagră / Lilith prin frustrările și inhibițiile cu care îl confruntă pe nativ atunci când dă dovadă de sentimentalism exacerbat și de imaturitate emoțională.
Golul interior este accentuat dar nativul nu îl resimte vădit ci îl reflectă ca pe un aspect obscur iar caracteristicile, oricât le-am căuta, deși există, nu se pot vedea deoarece ele sunt ascunse undeva în inconștientul nativului. Ca parte a acestui simbolism este impulsul primar care adesea este trecut cu vederea. Dacă Luna reprezintă sufletul nostru, casele în care se află reflectă experiențele cumulate nu întâmplător Luna mai reprezintă și arhiva noastră afectivă, de trecutul și strămoșii, Luna Neagră / Lilith simbolizează creativitatea originală, care nu trebuie să devoaleze însă instinctul. De aceea, talentul nerecunoscut, lupta pentru afirmare, golul interior, care induc sentimentul de lipsă, de pierdere, de frustrarie, sunt asociate Lunii Negre / Lilith. Aceste slăbiciuni trebuie abordate, întotdeauna, în funcție de semnul, casa și aspectele pe care le formează sub un orb de 3 grade și de mersul ei, direct sau retrograd.
Ca să facem o comparație, structura psihicului este asemenea unui munte după cum spune Jung, conține trei niveluri: conștientul care corespunde părții de sus a muntelui și activității planetelor personale în tranzit spre cele colective - Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter; inconștientul sau stratul de mijloc al muntelui, aspect al personalității dificil de accesat, întunecat, dar care trebuie cercetat și recunoscut ca atare, reprezentat de  Saturn si Luna Neagră / Lilith. Saturn poate fi văzut cu ochiul liber, dar pentru Luna Neagră / Lilith este nevoie de un efort de percepție și de inconștientul colectiv care este stratul interior profund al muntelui și care conține arhiva gândirii colective, comună mai multor persoane, oameni care răspund la fel în aceleași circumstanțe - Uranus Neptun, Pluto.
Prin urmare, adesea Luna Neagră / Lilith este înțeleasă greșit, ca și Saturn, de altfel. Saturn care se ridică pe crucea materiei și se suprapune peste semiluna a sufletului reflectă umanitatea în genunchi. Experiențele Lui Saturn și a Lunii Negre / Lilith sunt profunde și ating sufletul, rănesc și pedepsesc, în același timp, dar o fac pentru ca Omul să-și înțeleagă rostul, să-și învețe lecția de viață și să fie pe drumul său. De aceea, cei doi sunt pe nedrept condamnați ca nefaști și răi. Sarcina lor este să-l pregătească pe Om pentru luptă – Luna Neagră / Lilith,  atunci când se abate de la drumul său abdică de la lupta interioară. Lupta cu demonii interiori și păstrarea echilibrului interior este dacă vreți, supervizată, de acea parte divină din noi, care ne ne arată că putem reveni la linia de plutire atunci când ne abatem de la drumul nostru doar că această corecție se face prin teste de viață, prin durere, suferință, tristețe, trăiri atât de puternic legate de arhetipul Saturnian.
Relația dintre Saturn – Luna Neagră / Lilith este una circumstanțială și de aceea, asociată cu nerecunoștința care nu merită respect. Abundența jupiteriană, dragostea și plăcerea venusiană, inteligența și comunicarea mercuriană sunt apreciate și dorite, lăudate și invocate, stări de care Saturn nu se va bucura niciodată pentru că el este preocupat de trezirea egoului aflat în stare latentă.
Luna Neagră / Lilith, oaia neagră din familia planetelor, observă când lucrurile sunt înșelese greșit sau când capacitatea de discernere a nativului este greșit orientată și intervine, împingându-l pe nativ spre independență de exprimare, detașare maturitatea emoțională dar, mai ales, îl obligă ca, inconștient, să facă apel la partea sa de feminitate.
Totul în Univers este dual, toate se mișcă între două polarități – pozitiv și negativ. Ultima dimensiune o simțim mai ușor deoarece influențează natura dorințelor noastre și puterea de stăpânire sau nu.
Luna Neagră / Lilith este imperceptibilă pe traiectoria sa lunară, deci simbolismul său ar trebui să fie asociat cu acea parte greu de conștientizat din relația maternă. Măsura în care Luna Neagră / Lilith, percepția ei limitată, ar reprezenta aspectele întunecate ale relației cu mama, un model deja cristalizat și format și care îl face pe nativ conștient de el însuși; reacția sau repetarea unui comportament matern care repugnă, fără să o conștientizeze, atrage toate frustrarile asociate cu acesta. Prin urmare, putem asocia Luna Neagră / Lilith cu copiii neglijați, cu experiențele existențiale nerezolvate ale copilăriei, un accent de imaturitate emoțională inconștientă.
Imaturitatea emoțională se identifică în caracterul semnului dar, mai ales a casei unde se află Luna Neagră /Lilith se afla, acolo, întotdeauna, va exista o negare sau frustrare legată de disciplina impusă prin educație. Sentimentele de inferioritate, de victimizarea și gândirea irațională apar ca urmare a lipsei de maturitate emoțională.
Ceea ce s-a pierdut sau se pierde este, de fapt, negarea valorii de sine sau prin sine, aspecte negative atribuite, de obicei mamei sau familiei. Ceea ce nativul recunoaște ca parte a sa de responsabilitate în cadrul unui comportament identic cu cel ale părinților săi, cu mama de obicei, va bloca nativul la vârsta la care a trăit prima oară aceste sentiment inconștiet și prin repetare, în timp, va duce la frustrări.
Dar identificarea principiului solar cu arhetipul Tatălui, a Eroului și a principiului tiranic a lui Saturn ca omolog al acestuia și în care cei mai mulți ar vedea partea intunecată a mamei, nu este oare Umbra noastră pe care o numim Luna Neagră /Lilith? Prin urmare, este important să se recunoască această parte întunecată a sa. Este un avantaj pentru conștientizarea acesteia, ceea ce duce direct la mit, o imagine clară și obiectivă, o analiză a modului în care acționează asupra psihicului uman de milenii: Lilith, în ebraică este un derivat din Laylah, adică de noapte, se referă la întunericul orbitei cosmice a Lunii Negre / Lilith care se regăsește în partea întunecată a naturii umane, a dorințelor. Chaldeenii au numit-o Lilatu, asirienii Layla și triburile semitice, Alitat, comparând-o cu zeița Kali, zeița Lunii la hinduși.
Lil este un cuvânt de origine sumero-akkadiană care semnifică furtuna de praf sau nor de praf, termen care, de asemenea, semnifică și fantomele a căror formă este un nor de praf alimentat de praful pământului. În limbile semite cuvântul liliatu explica nașterea unei fantome cuvânt care mai apoi, a fuzionat ușor cu cuvântul layil - noapte, și a devenit un cuvânt care desemnează un demonul nopții.  În Sumer, Lilith apare ca Ishtar. În Grecia antică a fost identificată cu Hecate, zeița Nopții, posesoare a numeroase arme de seducție – putere, bani, iubire sau sex, și asemenea zeiței Kali, în afară de altare, a ajuns să simbolizeze partea întunecată a Lunii care, reflectă puterea ascunsă și distructivă a ființei umane.
Un text ebraic "Lilith" a fost tradus în versiune greacească de către Lamia. Lamiae sunt cunoscute în tradiția elenă și latină, drept monștrii care zboară noaptea sub chipul păsărilor și care devorează femei, bărbați și copii. De aceea, lamiae și Lilith au multe puncte în comun și au fost ulterior transformate în "vampir". În teosofie, secretele Lunii Negre aparțin cunoașterii profunde a cosmogoniei. Doctrina susține că din punct de vedere ierarhic luna este deasupra pământului, adică este mai în vârstă. În ierarhia evolutivă a cosmosului, Luna este Mama Pământ și lanțul planetar se formează prin transfer de energie. Atunci când un astru moare, energia sa se transferă altuia.
În mod similar, la fel și luna orbitează în jurul Pământului, ca și cum s-ar hrăni cu energia lui. Prin secătuirea de energie a celor care îi cad victimă, Luna Neagră / Lilith ascunde partea pozitivă a acțiunilor sale și ne face să îi vedem doar latura negativă din relația cu mama, de exemplu, sau în relația cu o soția/ul dominatori.
În Sumer și Babilon a fost identificată cu demonii și spiritele rele deși la început a fost considerată o zeitate noptatecă, o zeiță a fertilității, o zeiță mamă, o protectoare a copiilor, o războinică feroce și o zeiță a agriculturii. A fost venerată de oamenii care își doreau o recoltă bună dar și copii. I-au fost atribuite atât simboluri care țin de aspectele fertilității ca apoi să devină o zeiță crudă și asta datorită sincretismului intercultural.
Iudeo-creștinismul a înlocuit mitologia veche cu o nouă mitologie, Lilith ca succubus.
Luna Neagră / Lilith nu mai este o zeiță, ci o succubus, un demon al nopții nemuritor, mama tuturor succubilor, fura copii și seduce bărbații. Această mitologie anti-Lilith se regăsește în mitologia sincretică a islamului, a iudaismului și a creștinismului. Cum și de ce acest lucru sa întâmplat este simplu, bărbații se tem de cele mai multe ori de femeile puternice și cu putere.
Creștinismul se concentrează în jurul unei singure entități, un singur zeu, iar aceasta este numită HE. Dacă mergem mai departe, la originile acestor religii, descoperim existența, de fapt, a doi zei: Iehova - omologul masculin și Domnul - omologul feminin. Versiunea modernă a religiei ignoră prezența Domnului și îl favorizează pe Iehova. Așa că, din punct de vedere istoric, Dumnezeu este atât bărbat, cât și femeie, dar versiunea modernă a creștinismului crede cu tărie că Dumnezeu este de sex masculin, o idee întărită prin folosirea frecventă a cuvintelor Domn, El, Sfântul Părinte, toate acestea făcând referire la faptul că Dumnezeu este bărbat. În aceasta se reflectă povestea lui Adam și a Evei, în care Adam a fost creat mai întâi ca o copie a lui Dumnezeu, propria sa imagine. În plus, aproape toate personajele din diferitele versiuni ale Bibliei sunt de sex masculin - Avraam, Lot, Moise, Iosif, Isus Hristos, regele Solomon. Moș Crăciun / Sfântul Nicolae nu este nici măcar în Biblie, dar el este de sex masculin. Papa, Cardinalii, preoții catolici sunt toți bărbați.
Versiunea feminină a Domnului a fost practic anulată, ștearsă, tot ce ne-au lăsat religiile cele mai cunoscute sunt versiunile dominate de bărbați. Cu toate acestea Luna Neagră / Lilith este o deviere interesantă de la ele. În loc să fie o zeiță a fertilității, care ajută femeile să aducă pe lume copii, a fost transformată într-un târfă. Dintr-o dată sexul și procreerea sunt un rău. Sexul este un păcat, doar așa ne spune Biblia.
Să ne amintim că diferitele versiuni ale Bibliei au fost, de fapt, scrise la câteva sute de ani după moartea lui Hristos, iar când au fost scrise, tot de bărbați au fost realizate, ei au scris versiuni diferite și le-a reprodus apoi, în masă. În creștinismul occidental, versiunea cea mai frecvent folosită este cea a Regelui James, o traducere pe care cercetătorii religiei din secolul al 17-lea au făcut-o pentru regele englez, după cum în ortodoxia românească, cea mai agreată traducere este cea din limba greacă, a lui Ovid Densușianu.
Dar, alte povești ale lui Lilith ne prezintă un cu totul alt tablou. În versiunea lui ben-Sirah Lilith are accente dramatice, nu ca demon, ci ca omoloagă a lui Adam. Lilith și Adam au fost creați împreună, dar nu în același timp deși după aceea DOMNUL / Iehova a creat toate animalele - animalele de sex masculin și feminin, în același timp. Oare de ce oamenii nu au fost creați în același timp? Ben-Sirah spune că Adam este creat primul, iar Lilith imediat după aceea. Ben-Sirah mai precizează că Adam a fost făcut din lut, pe când Lilith din noroi. Indiferent ce versiune ai citi, însă, este că se găsește o modalitate de a demonstra că femeile sunt inferioare.
Lilith nu și-a acceptat inferioritatea convinsă că sunt amândoi egali, pentru că au fost amândoi creați din pământ, dar Adam nici nu a vrut să audă argumentele ei. Când Lilith văzut asta, ea a invocat numele nemărturisit a lui Dumnezeu și a zburat în timp ce Adam a îngenunchet cu un aer smerit înaintea Creatorului său și i-a spus că femeia pe care i-a dat-o a plecat de la el. Imediat, Cel Atotputernic a trimis trei îngeri după ea, să o aducă înapoi. Cel Atotputernic i-a spus lui Adam - dacă se întoarce, este bine, dar dacă nu, atunci va trebui să ia asupra ei faptul că o sută de copiii mor în fiecare zi. Îngerii au găsit-o pe Lilith în mijlocul Mării Roșii și i-au transmis cuvântul lui Dumnezeu, dar ea a refuzat să se întoarcă. Îngerii au mai spus: trebuie să te înecăm în mare iar ea a răspuns: lăsați-mă, am fost creată cu scopul de a face rău copiilor, opt zile pentru băieți și douăzeci pentru fete.
Când au auzit ce spune, Îngerii au insistat și mai mult, dar ea le-a spus: jur de numele Dumnezeului celui viu ca atunci când văd imaginea Domnului pe o amuletă să nu fac niciun rău acelui copil. Astfel ea a luat asupra ei (și- asumat responsabilitatea?) moartea a doar o sută de copii pe zi și nu mai mult. De aceea, cel care scrie numele Senoi, Sansenoi și Semangloph pe o amuletă și o pune langă nou născuți îl apără de moarte. Iar când Lilith îl vede, își aduce aminte de promisiune și copilul este salvat.
Cuvintele eu nu voi minți să fiu dedesubt, din disputa dintre Adam și Lilith, a fost interpretată mult timp ca o referire la poziția sexuală – poziția misionarului, în condițiile în care majoritatea oamenilor o preferă și în prezent, dar această replică poate însemna și că Lilith nu vrea să fie tratată ca o sclavă.
In secolele al 20-lea și al 21-lea, Luna Neagră / Lilith cunoaște o adevărată renaștere culturală, în mare parte datorită mișcărilor feministe și post-feministe. Ea a devenit astfel o icoană a feminismului, o femeie agresivă sexual care vrea să fie tratată în mod egal.
Bărbații au cuvinte nu tocmai plăcute pentru astfel de femei. Le numesc târfe, prostituate, feministe ș.a.. Cuvântele feminist, feministe sunt privite de către bărbați și uneori, chiar și de către femei, ca niște cuvinte stigmat, imorale, ca și cum ar semnifica ceva rău. Condundă sensul cuvântului cu ideea de superioritate feminină când, în realitate, vorbim despre egalitatea dintre sexe, ceea ce închide cercul istoric și mitologic, pentru că miturile sunt adesea fapte pur și simplu neclare care au fost modificate de-a lungul timpului.
Arheologic s-a dovedit că, amazoanele despre care vorbește nu doar mitologia elenă, au trăit în estul Greciei, în partea Sumerului, a Mesopotamiei și a Palestinei și au devenit cunoscute nu doar pentru că erau războinice iscusite ci pentru că ele trăiau după principiul egalității dintre bărbat și femeie, mai mult credeau chiar în superioritatea femeii și numai pentru că acestea erau capabile să nască. Din perspectiva elenă însă, unde bărbatul era considerat superior, în mare parte datorită mitologiei care îl proclama pe Zeus regele zeilor, dar și din cauza Aristotel care a susținut că femeile erau lipsite de suflet, ideea femeilor tratate pe picior de egalitate cu bărbatul era un mod ciudat de a discuta, chiar blasfemitor. Deci, femeile din Grecia antică erau sclave în propria casă. O societate în care femeile erau egale cu bărbații era de neacceptat astfel că denumirea de amazoane a ajuns să însemne femeile care sunt la putere, o societate în care femeile conduc. Exceptând ideea că nu erau superioare, amazoanele erau pur și simplu egală și oglindește problemele moderne, în care oameni nu înțeleg sensul cuvântului feminist/feministă.
Lesbienele care au o componentă animus puternică, joacă rolul bărbatului, și urăsc îngrădirile generate de societate și de mentalitate, sunt uneori numite feministe, dar acest lucru este departe de realitate. Cele mai multe feministe sunt heterosexuale, căsătorite și au copii, deci sunt mult mai susceptibile de a fi mai agresive și deschise în a vorbi despre sexualitatea lor. La fel cum sunt cele mai multe femei în prezent.
Cert este că toate femeile care cred în egalitatea dintre sexe pot fi considerate sunt feministe. Multe femei nu conștientizeaza asta pentru că, în general, oamenilor nu le-a fost clară ideea de feminism și au confundat noțiunea cu îngrădirile sociale și religioase, drept o ură îndreptată împotriva bărbaților.
Din păcate, cele mai multe femei spun cred în egalitate, dar eu nu sunt o feministă. Nu-și dau seama că ele sunt într-adevăr feministe, dar le este teamă să nu fie arătate cu degetul că sunt împotriva tiranieie bărbatului. De aici și problemele de violență și agresiune în familie. Femeile agresate pe deoparte sunt victimele nu atât ale sistemului, cât ale mentalității și a educației primite de acasă, iar pe de alta frica de a se expune ce i se întâmplă, frica de a ieși de sub jugul unei căsătorii violente.
Nu toți bărbații urăsc femeile cu personalitate și îndrăznețe. Mulți bărbați preferă femeile puternice, agresive care au caracteristici androgine, pentru că ei sunt pur și simplu compatibili, nu toți bărbați doresc femei  care se le satisfacă orice capriciu. O astfel de femeie este mai mult sclavă, o femeie care a fost crescută și educată să creadă că este inferioară. Ceea ce mă duce cu gândul la cutumele sociale. Atunci când bărbatul este comparat cu un misogin - cel care ignoră, disprețuiește sau are o aversiune față de femei, gândul mă duce la ideile hrănite de mentalitate și de religie - femeile ar trebui să rămână acasă pentru a găti și a face curățenie sau femeile sunt bune doar pentru a face copii, distruge stima de sine a femeii și, în același timp, dezvoltă o alternativă latentă de a reacționa a acesteia. Gospodăria este cu siguranță o alternativă la carieră. Încă se perpetuează ideea că femeia nu are nevoie de o educație serioasă iar băbații nu trebuie să-și facă griji cu privire la stigmatizarea socială, nu trebuie să își facă griji cu privire la concurență la locul de muncă și o serie de alte și alte motive.
Și așa acum ne întoarcem la seducătoarea noastră Lilith în calitate de demon al nopții. Sabotarea familiei, secretara, amanta, cealaltă femeie. Este foarte ușor să o urăști pe cea care îți distruge familia încet și sigur! Ea este cea care distruge viața casnicei cumsecade, ea este de vină pentru că soția nu are un loc de muncă și nu au avut niciodată, pentru că soția nu are studiile necesare să acceadă la un loc de muncă decent, pentru că soția nu își poate permite să angajeze pe cineva să aibă grijă de copii sau că nu are bani să îi ducă la creșă ori la grădiniță iar acum, colac peste pupăză, soțul o înșeală. Cum nu are surse de venit, soția nu își permite să divorțeze pentru că nu are bani și deși, femeile sunt favorizate în cazurile de custodie, bărbații au aceleași șanse de a câștiga copiii pentru că au bani și, teoretic, le poate oferi o casă și condiții de trai mai bune. Și iată cum, soția dacă se răzvrătește, este rapid înlocuită de tatăl potent.
A fi gospodină este un lucru foarte bun, dar, la fel de important este ca femeia să nu-și abandoneze studiile când se îndrăgostește, cum se întâmplă încă destul de frecvent în zilele noastre, nu contează cât de mult susține soțul că o iubește, să reflecte la ideea că iubirea înflăcărată și atracția durează foarte puțin și se pot pomeni într-o zi că soțul pleacă, găsește pe altcineva și ea trebuie să se descurce pe cont propriu.
Și atunci îi este foarte ușor să o acuze pe cealaltă că i-a furat soțul. Oare ce a dus la toate acestea și cum a reușit? Ce are ea și nu am eu, vorba cântecului? Apropo, de acest cântec, deschid o paranteză acum, foarte multe adolescente și femei l-au dezavuat, l-au respins, nu le-a plăcut și am avut supriza să descopăr că în acel cântec se descopereau mai mult de jumătate dintre ele, cealaltă jumătatea au văzut în el relațiile dintre părinți, dar și frica de a nu trece și prin aceeași situație. Și argumentul lor a fost ceva de genul, ce fac, mă programez inconștient? Cred că habar nu au ce susțin dar au spus un mare adevăr. Pentru că inconștientul este depozitarul multor lucruri de care habar nu avem, dar mai este, și aici închid paranteza, și domeniul asumat de Luna Neagră/ Lilith, asemenea unui far care ghidează vasele ca să nu eșueze.
Dar amanta sau cealaltă, nu este o femeie rea. Dacă soțul s-a îndrăgostit de alta și și-a abandonat soția, atunci cealaltă trebuie să aibă niște calități. Dar și soția are calități. Este frumoasă. Dar și soția este frumoasă. Este o situație care nu are nimic de a face cu subtilitățile. Fostul soțul sau fostul iubit doresc o femeie care este mai agresiv și cu care se simte mult mai compatibil. Vă aduceți aminte zicala cu totul se rezolvă în pat? Bag mâna în foc că are legătură cu Luna Neagră / Lilith în măsura în care, nu doar că eliberează stresul, dar este și o cale de comunicare. Conștientă că sunt doi și inconștientă la nivel senzorial când cele două trupuri se contopesc.
Mai există și categoria de femei care, deși știu că sunt înșelate, nu văd în asta un motiv de divorț. Acceptarea se datorează, cum spuneam undeva mai sus, educației, fac ceea ce au fost învățate să facă de mama, de bunica și de multe ori de străbunica sau ceea ce au văzut în familie, ceea ce au învățat la școală că familia este celula socială de bază, adăugați la asta credința, mai ales într-o familie religioasă, ele ignoră pur și simplu ceea ce se întâmplă. Își pot urî amanta, dar aleg să rămână în căsătorie pentru că le e frică să clatine barca. Un mariaj nefericit pare mai ușor de dus decât să fie o femeie divorțată, nefericită, uneori fără copii, fără educație și fără un loc de muncă.
Biserica întărește ideea că cuplurile sunt căsătoriți de viață, să ne amintim acel până când moartea ne va despărți, dar, în realitate, liderii bisericii nu au o idee despre căsătorie, și ortodoxia și catolicismul sunt păstorite, în esență, de bărbați care nu au fost căsătoriți niciodată, nu știu ce înseamnă o căsătorie abuzivă sau adulteră. De aceea, preotul călugăr nu este bun de consilier marital pentru că nu are experiența căsătoriei. Pe de altă parte, din perspectivă preoțească este foarte ușor să dea vina pe amantă. Ea este ispita pentru bărbat, este numai vina ei. Sa vina ei! Dacă ea nu l-ar fi provocat, a se citi atras prin independență și agresivitate, nu s-ar fi întâmplat nimic, ea l-a sedus, vina îi aparține. O perspectivă care ucide sufletul, nu îl salvează! Pentru că soțul s-ar fi încurcat oricum cu altă femeie dacă nu era secretara! Stă în firea lui și de multe ori amanta nici nu știe că iubitul ei este...căsătorit.
Așadar, cu siguranță nu este amanta de vină. A da vina pe ea, dovedește că se ignoră adevărata problemă și anume, sexul în interiorul căsătoriei. Poate că soțul nu se mai simte atras de soția sa pentru că este plictisitoare în pat, cred și eu după ce a alergat toată ziua – du copii la școală, du-te la piață, pune mașina de spălat la lucru, fă mâncare, du-te după copii la școlă, pune masa, adună masa, calcă ce e de călcat, dă cu aspiratorul – normal că nu ma poate să facă sex așa cum o făceau la început, iar el și-a pierdut rapid interesul pentru soția sa. O altă cauză este starea de graviditate care îl ține pe soț departe de soție sau în ideea de a-și proteja soția și copilul caută satisfacerea și plăcerea în altă parte. Cel mai adesea însă, totul pleacă de la comunicare și atunci când doi oameni nu mai comunică afectiv ci doar formal, nu mai fac nici sex. Orice fel de dispută și / sau lipsa de sex, face ca soțul să caute satisfacerea nevoilor și plăcerilor fiziologice, în altă parte.
Cealaltă fațetă a succub-ului este incub-ul. De fapt, vorbim despre dualitatea succubus – incubus. Incubii sunt îngeri căzuți care s-au iubit cu muritorii și au fost alungați din cer. Ei rătăcesc pe pământ ca demoni cu o sexualitate debordantă, amăgesc femeile sau le violează și le lasă însărcinate. O temă comună în aproape toate culturile lumii este femeia devastată în somn de un incub si starea de graviditate. Se spune despre copiii incubilor că sunt viitori violatori.
În căsătoria modernă, incub-ul este omul de afaceri. Povestea clasică, o femeie întâlnește un bărbat, se iubesc, se căsătoresc, vine pe lume un copil. Când ceva nu mai merge în căsătorie, brusc soțul se întreabă de ce copilul are părul roșu. În trecut, pentru superstițioși a fost foarte ușor să găsească un răspuns – un violator, un demon sexual sau chiar o vrăjă. Numai că, în această situație, ca orice adulter, femeia era condamnată la moarte prin uciderea cu pietre, cum se practică frecvent și astăzi în unele societăți islamice. Dar dacă un bărbat comitea un adulter, nu îi păsa nimănui. Însă dacă o făcea o femeie era o problemă uriașă.
Chestiunea cu vrăjile este și ea una interesantă și am pomenit deliberat de părul roșu. Vrăjitoria a fost o scuză frecventă în Evul Mediu pentru a ucide oamenii cu părul roșu. Astăzi părul roșu este extrem de rar, deoarece în esență, vorbim despre uciderea în masă a celor care aveau părul roșu. Dar, nu doar din cauză de vrăjitorie. În picturi și reprezentări, Lilith este adesea prezentată ca o seducătoare cu părul roșu, simbolul pentru o sexualitate agresivă.
Acuma dacă oamenii cu părul roșu au un apetit sexual mai mare este greu de spus. Dar putem spune că oamenii tind să vadă ceea ce cred ceilalți și nu ceea ce vor ei în realitate. Exemplul clasic este conceptul de femeie slabă. Pentru că ele nu sunt un dulap de mușchi și au osatura mai fină, avem tendința să credem că sunt slabe.
Unele femei sunt fericite și ating împlinirea prin copiii care au cariere de succes, fac avere, sunt celebrii ajutându-i pe alții sau au o căsătorie reușită. Dacă ne întoarcem la mitul original, Lilith în versiunea biblică a lui ben-Sirah, u dorea altceva decât să fie fericită, să aibă un partener iubitor care să o trateze ca pe egalul său. În Grădina Edenului, nu era nevoie de bogăție sau de carieră, singura plăcere era de a procrea.  Maternitate, egalitatea și posibilitatea de a avea copii; banii, cariera și faima erau undeva într-un plan secundar.
Astăzi, mult prea mulți oameni cred în ideea de faimă și avere. E drept, avem nevoie de bani pentru a supraviețui, de asemenea, să fii celebru este un sentiment extraordinar. Ar fi foarte frumos să avem bani, să ne pensionăm mai devreme și petrecem timpul ajutându-i pe ceilalți. Adam și Lilith trăiau fără probleme, nu aveau nevoie de bogăție,  faima era inexistentă deoarece nu existat un alt popor concurent, la fel ideea de a-i ajuta pe alții, ca să nu mai spun că Adam nu avea cum să o înșele pe Lilith, din același motiv. Duceau o viață paradisiacă până când bătălia sexelor au reușit să distrugă ceea ce fost cândva fericirea ideală. 

Bătălia dintre sexe se duce și astăzi și va continua cu siguranță, la fel, și în viitor. În multe privințe sexualitatea modernă este însă, mult mai tulbure. Femeile sunt confuze cu privire la ceea ce își doresc bărbații. Vor sâni mari și voluptate sau își doresc femeile anorexice cu sânii mici? De asemenea și pentru bărbați, vremurile se schimbă. A fi frumos nu mai este un lucru extraordinar. Acum, oamenii trebuie să aibă un chip frumos și să fie epilat de la gât în jos. Conceptul modern de frumusețe masculină este reprezentat de metrosexual și de androgin. Dar, acesta nu se aplică tuturor femeilor. Unele femei doresc un păr bogat, lung sau scurt, altele vor mușchi, bronz sau fără bronz, piercing-uri și tatuaje, ideile noastre despre ceea ce este frumos devin din ce mai ușor modelabile asemenea societății și culturii aflate într-o perpetuă schimbare.
Este dificil de spus încotro se îndreaptă sexualitatea în viitor. Bisexualitatea este mai frecventă decât s-ar crede și libertatea sexuală se împune împotriva tuturor stereotipurilor sau credințelor religioase. De fiecare dată când sexualitatea este împinsă spre mai multă libertate, religia va tinde să demonizeze subiectul. De altfel, Lilith, în tradiția matriarhală, este imaginea a tot ceea ce este mai bun în sexualitatea feminină – prin natura sa, femeia se supune ciclului lunar, perioada menstruală. Este exact perioada dedicată Lunii Negre / Lilith, momentul în care femeile pot face sex fără teama că vor rămâne însărciate și prin urmare, totul este rezervat exclusiv plăcerii și nu procreerii cum spune perspectiva patriarhală.
Luna Neagră / Lilith va fi întotdeauna duală, zeiță și demon, o monedă care pe o parte va arăta represiunea sexuală, pe cealaltă, libertatea sexuală.
Ca o concluzie, putem vedea transformarea lui Lilith din înger în demon, că a fost sora geamana a lui Adam și prima sa soție care s-a revoltat refuzân să facă tot ce îi cerea Adam, inclusiv în pat, că se considera egala și nu sclava lui și  întotdeauna va fi văzută ca cealaltă femeie, amanta, cea care înrobește bărbații cu dorințele lor. Este femeia liberă, senzuală, debordând de sexualitate și oarecum sălbaticie. Luna Neagră / Lilith nu se supune nimănui, dar ne împinge să ne urmăm instinctele și dorințele cele mai intime, deși nu poate fi văzută în mișcarea ei de zi cu zi, ea este percepută prin felul în care știm să ne ascultăm intuiția.
Există fațete ale personalității umane care nu sunt neapărat active sau recunoscute în comportamentul cotidian. Casa astrologică în care se află Lilith presupune identificarea ipostazelor în care nativul se supune unei forme de fascinație și ispitelor. Aici, omul nu se supune niciunei autorității și, prin urmare, poate face alegeri greșite urmate de regrete. De aceea, acest sector al temei natale, mai mult ca oricând obligă la reevaluarea atitudinilor și comportamentele, deoarece aici omul se simte vulnerabil, intimidat și fără încredere. Odată conștientizate aceste temeri este depășit blocajul și nativul poate merge mai departe.
La nivel mundan, Luna Neagră / Lilith semnifică stadiul primar al condiției umane, momentul întunecat al conștiinței universale. Caracteristicile ei nu sunt la vedere, ci undeva în subconștientul fiecăruia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu