Motto:

Multa ştiinţă îl apropie pe Om de Dumnezeu; puţina ştiinţă îl îndepărtează şi de ştiinţă şi de Dumnezeu. Iar Omul atâta preţuieşte câtă apropiere de Dumnezeu şi-a câştigat în sine... (Nicolae Steinhart)

duminică, 2 septembrie 2018

Lilith în Casa a 8-a:


Elitistul

 Cel mai metafizic loc din tema natală dar cel mai intim. Sexualitate, moarte și magnetismul ocult. Luna Neagră - Lilith în Casa a 8-a poate face din sexualitate un lucru minunat, sacru, magic, un ritual care ne aduce în contact cu cele mai profunde părţi ale psihicului nostru. Această poziție merge bine cu nevoia de a atinge extremele și chiar și o căutare a absolutului prin propriile experiențe sexuale.
În cazul în care nativul este deconectat de la adâncimea psihicului său, rezultatul poate fi unul opus - o sexualitate goală, mecanică şi care nu aduce prea multă satisfacție, dimpotrivă poate duce chiar la dezinteresul faţă de sex. Dacă mergem mai departe, putem vorbi chiar despre o negare completă pentru că Lilith este cea care spune Nu. Această negare este, în realitate, o negare a conflictelor interioare ale acestuia. Prin munca cu Sinele se poate realiza schimbarea, doar că aceasta poate dura.
Cu Luna Neagră – Lilith în Casa a 8-a, impactul morţii persoanelor dragi este relativ sau poate avea un impact psihologic atât de puternic asupra nativului încât acesta să nu îşi poată reveni toată viaţa. Ea poate declanșa crize profunde, transformarea în scop a propriei realizări sau a realizării celui care îi este alături, cum este cazul lui Segolene Royale.  
În casa magnetismului oculte, Luna Neagra poate semnifica o afinitate naturală cu legile secrete ale naturii.
În tradiția arabică pre-islamică, Lilith era mama djinnului, adică a demonului. Niciunde altundeva, în nicio altă casă, nu apare mai clar acest lucru decât în ​​personalitatea nativilor care o au pe Lilith în Casa a 8-a. Aceasta este cea mai privată și secretă a poziţie a lui Lilith – să ne amintim că Lilith în tema natală a României este în Casa a 8-a şi câte lucruri nu s-au făcut pe ascuns, de la statul paralele până la înlocuirea unui preşedinte care câştigase alegerile, cu unul impus. De aceea în România se vor petrece multe lucruri, repede şi pe neaşteptate, efectul surpriză jucând un rol definitoriu. Şi asta pentru că Lilith în Casa a 8-a forțează interesul altora, un aşa greu de definit cum este ideea lui aşa a fost să fie chiar și printre cei care au doar un contact superficial cu nativul. Pentru a-și atinge obiectivele, acești oameni pot oferi un puţin acces la alţii, dar depun eforturi considerabile ca să se protejeze de dorințele maselor de a afla mai multe despre ei. Ce faci atunci când viața ta depășește speranţele celor mai mulți dintre colegii tăi? Ţii totul secret. De aceea caracteristici ca demonic, furie, invidie, mama demonilor, fiinţa izgonită din Eden, schimbătoarea de formă, manipularea sensurilor, înțeleapta şi  carisma, magia din viaţa privată îi sunt atât de comune.
Câteva observații asupra celor cu Luna Neagră – Lilith în casa a 8-a.
·         Tipuri reduse, ambițioase, harnice, cu superioritate socială înnăscută.
·         Pentru aceşti nativi, confidențialitatea este importantă! Prietenii loiali păstrează secretele.
·         Atât bărbații, cât și femeile pot deveni simboluri sexuale, în unele cazuri. Femeile, în particular sunt destul de frumoase, iar ambele sexe proiectează asupra lumii o seducţie hipnotică.
·         Unii dintre bărbați se confruntă cel puțin o dată în viața lor cu situaţii de tipul trăieşti sau mori – se încheie o carieră, o carieră moare și uneori este învinsă, fie viața reală și moartea sunt în joc.

Căutând pe Internet, am dat peste o percepție aparte a acestei poziţii a lui Lilith, pe tribe.net dintr-o postare citată dintr-o carte numită "Interpretarea Lilith" de Delphine Gloria Jay sau D.G. Jay cum o puteţi întâlni semnând frecvent. Jay notează că nativii cu Lilith în Casa a 8-a au o aversiune puternică pentru curiozitatea idilică și își condu viaţa de o manieră ca să nu o trezească. Acești oameni sunt păzitorii secretelor și unii au motive întemeiate să facă asta. Imediat, mi-am amintit de secretul păstrat cu sfinţenie în psihologia transgeneraţională. Acolo acest secret bine păzit se transformă într-o fantomă, traumă personală, care va bântui generaţiile până când cineva îl va desconspira, conştientiza şi o va anula, aici vorbim de aspectul profund al păstrării nealterate a unei drame, a unei tragedii care a devenit traumă mundană şi pe care întreaga omenire trebuie să o decodifice, să şi-o asume şi să o neutralizeze.
Prin liceu, acest nativ are, de obicei, un grup select de prieteni. Este un grup mic, deoarece nativul cu Lilith în Casa a 8-a nu acordă încredere multora. Ambiția și devotamentul față de muncă sau de interesele extra-curriculare, se manifestă devreme, iar nativul se va înconjura numai cu oameni care seamănă cu el. Are o demnitate personală integră, şi în mod constant impresionantă, aşa că va atrage oameni care nu numai că o prezintă şi ei, dar şi creează un scut în jurul propriei persoane.
Mulți dintre noi am cunoscut oameni de genul acesta în liceu - nu făceau parte dintre persoanele cele mai populare, dar erau interesanti pentru ca polarizau în jurul lor un grup mic al cărui mentor părea să fie, nu era prea vorbăreţ şi nici prea sociabil, ci genul de persoană car era considerată cu uşurinţă drept o prsaonă rece. Deşi aveau şi galerie de susţinere în afara grupului, niciodată nu s-au apropiat de ei. După cum specifică şi D.G.Jay nativul este discret în construirea unei atmosfere private care să îl facă inaccesibil - fie prin alegerea reședinței, fie prin abordareaa unui stil de viață propriu, fie prin adâncirea în muncă. În mare parte, acest lucru se datorează invidiei, închipuite sau reale. Toată lumea vrea o bucată din Lilith în Casa a 8-a. Aici, ea  controlează "magia" asigurându-se că ceilalţi nu o au. Am observat acest lucrur, probabil prin efect polar, şi la nivelul Casei a 2-a.

Femeia cu Lilith în Casa a 8-a
Într-un articol de pe Linda Goodman.com se constată că multe femei care au Lilith în Casa a 8-a sunt simboluri sexuale. Unele dintre ele sunt neobișnuit de frumoase, în timp ce altele se bucură de o combinație de frumusețe și carismă sau de o urâţenie şi şarm. Sophia Loren și Brigitte Bardot au fost fără îndoială simboluri sexuale. Meg Ryan a fost destul de frumoasă în unele dintre cele mai bune filme ale ei ca Aripi de Înger sau Nopţi albe la Seatlle. Anna Nicole Smith a fost o starletă enervantă, dar  care este încă un simbol sexual pentru o anumită generație de bărbați. În urmă cu câţiva ani, Revista People a selectat-o ​​pe Gwyneth Paltrow drept cea mai frumoasă femeie din lume, provocând o reacție instantanee pentru că toţi ochii s-au întors spre familia ei şi asupra stilului ei de viață şi probabil a invidiat-o. Angelina Jolie primește recenzii mixte, dar cel puțin unii oameni consideră că ea este fierbinte iar personalitatea ei este foarte aproape de Lilith în Casa a 8-a în alte moduri. Fiica ei, Shiloh Jolie-Pitt, a moștenit, de asemenea, această poziţie a lui Lilith, în aceeaşi casă ca şi mama ei.
Deși celebritățile cu Lilith în Casa a 8-a au bani pentru a-și susține statutul de elită, elitismul în rândul oamenilor obișnuiți are de a face mai mult cu atitudine faţă de bani decât să aibă bani. Am făcut odată un horoscop pentru un rezident care avea Lilith în Casa a 8-a Casa în conjuncție cu steaua fixă Altair în acelaşi grad. Ea era înaltă și subțire și, deși nu părea o persoan ştearsă, era foarte fotogenică pe cameră. Slujba ei consta să le facă anamneza celor pe care îi prelua dar modul în care rezolva problemele au făcut-o să câştige cumva încrederea personalului administrativ pe care mulți alți rezidenți nu-l plăceau și de care se temeau. Cu toate acestea, unii  dintre rezidenți știau multe lucruri despre ea, dar nu vrut să intre în detalii.
Iată o privire la unele femei din 8 Lilith House:

Simone de Beauvoir

Ea este cea mai cunoscută pentru capodopera literară, clar feministă, "Cel de-al doilea sex", dar viața ei privată oferă un studiu fascinant a lui Lilith în Casa 8-a - inclusiv exploatarea sexuală și problemele legate de moșteniri după moarte.
Legătura ei cu Jean Paul Sartre este legendară, se ştie că între cei doi a existat un contract de închiriere care se reînnoia la fiecare doi ani, deşi ambii aveau și alte relaţii. La sfârșitul vieții, fiica adoptată de Sartre și moștenitoarea literară au refuzat să permită publicarea corespondenței dintre cei doi fără editarea prealabilă pentru a le proteja intimitatea.
Într-o notă mai întunecată, cel puțin o studentă a scris o carte în care Simone de Beauvoir este acuzată de exploatare sexuală. Iată ce găsim în enciclopedii despre ea - În 1943, Beauvoir a fost suspendată de la locul de muncă, datorită acuzației din 1939, pe când era profesoară de liceu, în care se spune că a sedus-o pe eleva sa, Nathalie Sorokine, de 17 ani. Părinții lui Sorokine au făcut o acuzație formală împotriva lui Beauvoir că a sedus un minor și, ca urmare, i-a fost revocată permisiunea de a preda permanent în Franța.

Segolene Royale 

Politiciană, este femeia care i-a fost alături 30 de ani fostului preşedinte francez Francoise Hollande, căruia i-a dăruit 4 copii, şi de care s-a despărţit în seara alegerilor după apariţia în presă a zvonului că Hollande avea o aventură de mai mulţi ani cu o jurnalistă. Segolene Royale este un model elitist mai mult sau mai puţin de urmat, depinde de fiecare. Lilith din Casa a 8-a a transformat-o într-o Lilith modernă, o socialistă şi o ecologistă vehementă care nu a mai avut loc la Palatul Ellisee din cauza duplicităţii. Pentru Hollande a devenit indezirabilă deoarece mediul politic francez vorbeşte pe la colţuri că ea a fost cea care l-a ajutat să devină preşedinte. A cupat diverse funcţii în timpul preşedenţiei lui Nicolas Sharkoszy – ministrul dezvoltării, ministru educaţiei, ministru pentru familie şi copii sau a persoanelor cu dezabilităţi.

Cristhine Lagarde
Avocata franceză, C.L. este recunoscută pentru opiniile sale deloc ortodoxe în ceea ce priveşte omenirea. Este legatara unor afirmaţii care susţin că oaemnii ar trebui să găsească soluţii pentru bătrâni,eventual să fie eutanasiaţi după o anumită vârstă. Lilith din Casa a 8-a a transformat-o în adevărată vrăjitoare. Superioritatea socială este dată de poziţia pe care o are, fiind de ambiţioasă, declaraţiile ei arată o femeie capabilă să calce peste cadavre fără nicio reţinere. Poate nu întâmplător a ocupat funcţii de bărbat fiind actualul director general al Fondului Monetar Internațional. De-al lungul carierei sale politice, Lagarde a îndeplinit mai multe funcții oficiale în Franța, printre care ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii G8 și este prima femeie care a devenit director general al FMI. Deci un exponent al elitei de clasă. 




Marry Shelly 

A fost o scriitoare britanică - dramaturg, eseist, biograf și editor al operelor soțului ei, poetul romantic și filozoful Percy Bysshe Shelley. Ea este recunoscută, de asemenea, pentru prietenia cu lord Byron. Mary Shelley este cel mai bine cunoscută pentru romanul Frankenstein scris în 1818, fiind considerată drept precursoarea scrierilor știintifico-fantastice moderne. Iată cum Lilith din Casa a 8-a o transformă peste noapte în vedetă, ca să spunem aşa, în sensul că a scos la iveală o Lilith ca imagine a grotescului macabru, dar în acelaşi timp a pus bazele unei noi specii literare - romanul fantastic. Dacă ne gândim la perioada romantică care abună în cripte, grote, morţi şi fantome nu trebuie să ne mirăm că a fost şi instrumentarul de bază pentru acest gen de scriitură. De fapt, ea scrie Frankensteim marcată profund de moartea soţului ei.




Nadia Comăneci 

Nu puteam să nu o amintesc pe zeiţa de la Montreal care în câteva ore a schimbat faţa gimnasticii mondiale feminie. Cine nu îşi mai aminteşte Olimpiada din 1976 când pierdeam nopţile la televizor. Lilith din Casa a 8-a i-a dat forţă şi ambiţia de a se autodepăşi. La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.



Bărbaţii cu Lilith în Casa a 8-a
Bărbaţii cu Lilith în Casa a 8-a se bucura de carismă, care variază de la un factor distinct la schimbarea de atitudine. Mitt Romney, John McCain, Elvis Presley, Michelangelo, Steven Arroyo, Nostradamus, Jefrey Dhammer sau Adolf Hitler sunt doar câteva dintre personalităţile care au sau au avut Lilith în Casa a 8-a Casa Lilith.
Un alt lucru pe care l-am observat la cei cu această poziţie alui Lilith, şi în special la bărbați este că unii dintre ei au o trăsătură caracteristică – refuzul de a renunţa la circumstanțele extrem de dificile. La un moment dat în viața lor, acești oameni vor lupta chiar împotriva imposibilului și vor renunța, dacă vor renunţa, numai după ce au luat o bătaie care pe majoritatea dintre noi ne-ar face să fugim unde vedem cu cei doi ochi şi cât mai departe.
  
      La câțiva dintre acești bărbaţi m-am oprit astăzi:

Intruziunile politicului

Mitt Romney
Romney a visat președinția SUA aproape toată viaţa sa, sperând într-adevăr să obțină ceea ce tatăl său, George Romney, nu a putut. A intrat într- o cursa dură împotriva lui John McCain la începutul anului 2008 și a pierdut. Apoi, el s-a reîntors mai hotărât împotriva lui Obama în 2012, și a pierdut la o distanţă foarte mică la votul popular - datorită demografiei Colegiului Electorilor, el nu a avut șansa nici acum să câștige votul electoral în 2012. Partidul său l-a învinuit pe el pentru că a pirdut, iar el a demonstrat o conduită resemnată când a recunoscut că a pierdut în faţa lui Obama, pe când soţia sa, Ann Romney, a acceptat înfrângerea cu mai puțină subtilitate decât a făcut-o el.
Anumite momente ale campaniei sale electorale amintesc de elitismul si puternicul sentiment de intimitate pentru care este recunoscută Lilith în Casa a 8-a. Cea mai faimoasă campanie despre cei 47 % din populaţie care nu plăteşte impozite şi a inventat o nouă expresie socio-economică pentru epoca noastră. El a fost, de asemenea, criticat pentru ca a întârziat cu declarația cu averea personală şi cu cea de impunere pe venit în timpul campaniei – Lilith în Casa a 8-a răspunde printre altele şi de taxele şi impozitele pe venit.

John McCain 

Gândindu-ne la capacitatea lui McCain de a rezista torturii din timpul Războiului din Vietnam, atunci când a fost prizonier, m-a pus în gardă atitudinea lui de om împotriva tuturor, adică Lilith din Casa a 8-a. Tortura lui McCain a început după ce aproape se înecase când s-a catapultat dintr-un avion care luase foc, în 1967. Soldații nord-vietnamezi care l-au scos din apă, i-au zdrobit umărul covindu-l cu patul puştii. A fost bătut în timpul interogatoriului și a primit îngrijiri medicale doar atunci când vietnamezii au descoperit că tatăl său era un ofiţer superior, amiral McCain. Au urmat doi ani de izolare.
Când tatăl său a fost numit comandantul tuturor forțelor americane din teatrul de război din Vietnam, nord-vietnamezii i-au propuse să îl lase să plece dar McCain a refuzat oferta; ar fi făcut-o în situaţia în care fiecare ofițer luat prizonier înaintea lui ar fi fost eliberat - ofițerii trebuiau eliberați în ordinea capturării. Vietnamezii au fost umiliţi de refuzul lui McCain și s-au răzbunat prin intensificarea torturii. A fost bătut la fiecare două ore – ceea ce a dus la o tentativă de sinucidere, oprită însă, de gardieni. McCain a dat declaraţia anti-americană pe care o cerea mașină de propagandă vietnameză. El a simțit întotdeauna că declarația lui a fost neloială dar, după cum avea să scrie mai târziu, am învățat ceea ce am învățat toți de acolo: că fiecare om are punctul nevralgic, când cedează.



Astrologia şi ştiinţele oculte sub patronaj lilithian

Nostradamus
Pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist, astrolog și farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un adevărat cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume. Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei, cât și a altor lucrări despre profeții. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit. Cel mai renumit cercetător al operei și vieții sale este românul Vlaicu Ionescu. Sunt lucruri pe care majoritatea dintre noi le ştiu.
Alteceva vreau să punctez, modul în care Lilith în Casa a 8-a a lucrat. Toată lumea fugea de ciumă, el a stat în mijlocul ciumaţilor şi a reușit să se impună pe un teritoriu necunoscut după ce a preparat o pulbere purificatoare, care i-a făcut numele cunoscut şi a scăpat de la moarte mulţi oameni. Totuși, aproape că i s-a refuzat acordarea titlului, la absolvire, patru ani mai târziu, poate din cauza acuzațiilor aduse de colegii invidioși. Invidia una din apanajele lui Lilith cţnd nu ştii cum să o iei. Dar a fost pus în drepturi datorită recunoștinței țăranilor și respectului celorlalți studenți.
S-a căsătorit, a avut doi copii, dar Inchiziţia a intervenit brutal în viața lor. Nostradamus (cum își spunea la acea dată) a fost chemat în fața unei instanțe ecleziastice, pentru că ar fi făcut o afirmație ireverențioasă despre o statuie a Fecioarei Maria. Vorbim doar despre Lilith. Când s-a întors acasă, a aflat că atât soția, cât și cei doi copii au murit de ciumă. Suferința pierderii familiei a fost alimentată și de criticile aduse în acest sens, la care s-a mai adăugat chemarea în instanță, formulată de rudele înnebunite de mai mult de lacomie decat durere, din partea soției, pentru a returna zestrea. Traumatizat de pierdere, în următorii zece ani medicul inimos și-a reluat călătoriile prin mai multe regiuni din Franța, Italia și Sicilia, reușind să-și câștige faima de făcător de minuni. Lucrurile făcute în taină, cercetările sale, iată calităţile lui Lilith în Casa a 8-a.
Renumele său ajunge la Curtea franceză. Cunoscut ca fiul unor evrei convertiți, pasionat de astrologie și de alte științe oculte, Nostradamus a fost invitat la Paris, în 1556, mai mult pentru amuzament. Dar profețiile sale despre rege îi vor aduce faima internațională. Una dintre acestea părea adevărată, dar fără de îndoială ridicolă, sugerând că un bărbat chior va deveni curând rege. O alta, în mod caracteristic criptică, interpretabilă: Leul tânăr îl va înfrânge pe cel mai bătrân pe câmpul de luptă, într-o singură luptă. Îi va străpunge ochii în cușca aurită; două răni într-unul, apoi va pieri de o moarte năprasnică. La 1 iulie 1559, pe când regele participa la un turnir, accidental, lancea prietenului său, care îi era adversar în competiție, a străpuns coiful regal de aur și a pătruns în ochi. Făptașul îngrozit, contele de Montgomery, era mai tânăr decât suveranul; o așchie din arma ruptă i-a provocat acestuia o a doua rană, iar regele a îndurat dureri cumplite timp de zece zile, după care a murit. În tot acel timp el avea să fie și să rămână singurul suveran al Franței cu un singur ochi. Ştiinţele oculte, iată un alt apanaj lilithian.
Şi nu în ultimul rând, s-a căsătorit de două ori cu femei bogate, care aveau o avere considerabilă. Iar Lilith în Casa a 8-a.

Steven Aroyo 

Pentru astrologul american, Steven Arroyo, Lilith în Casa a 8-a a însemnat în primul rând, profesia aleasă cea de psiholog, specialist în terapia polarităţii, care l-a condus la ideea că trebuie să ducă astrolgia la un alt nivel şi astfel a pus bazele, alături de Liz Green, de Robert Hand, Dane Ruddyard şi Howard Sasportas a unei noi şcoli de astrologie şi a unui nou sitem de analiză – psihoastrologia. A fost un pas premeditat şi de apariţia primelor articole pe această temă, dar şi publicarea cărţii sale de căpătâi, în domeniu, - Astrologia, psihologia şi cele patru elemente.
Şcoala creată aduce venituri considerabile fondatorior. Lilith în Casa a 8-a.



Geniile din artă

Michelangelo
       
Wikipedia ne spune despre Michelangelo că a fost, alături de Leonardo da Vinci, cel mai important artist în perioada de vârf a Renașterii Italiene. Geniul său universal este deopotrivă oglindit de pictură, desen, sculptură și arhitectură. A scris și poezii, în special în genul sonetului și madrigalului. Dar, dintotdeauna sculptura a reprezentat marea pasiune a lui Michelangelo. În anul 1504, grație grupurilor statuare Pietà și David, dobândise deja renumele de sculptor atât la Roma cât și la Florența. Nu spunea că sculptează ci că ajută statuia să se dezbare de vălurile de piatră care nu îi aparţin. Nu îi plăcea să vorbească prea mult, prefera să lucreze, asta a şi făcut să trăiască din banii altora şi să-şi facă un nume susţinut de oameni puternici – Casa a 8-a este Casa Scoprionului, Scorpionul stăpânit de Pluto – puterea, apoi Lilith în Casa a 8-a este acasă deoarece ea este stăpâna inimii lui Pluto, familia Medici sau Papa Iuliu al II-lea, sunt doar două din numele care l-au susţinut pe Michelangelo.
A doua mare pasiune a fost arhitectura. Din nou, mintea abstractă care stă sub patronajul lui Lilith, se reflectă în conceperea de structuri aparent nemuritoare. Printre operele arhitecturale ale lui Michelangelo se numără: Capela familiei de Medici și Biblioteca Laurentină din Florența, Palatul Farnese, cupola Catedralei Sfântul Petru din Roma, după modelul cupolei Domului din Florența realizată de arhitectul Filippo Brunelleschi și biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri din Roma, ridicată pe locul uneia dintre sălile aparținând Băilor lui Diocletian.
Genialitatea lui Michelangelo reflectată în artele plastice își găsește corespondența și în creația literară. În versurile sale se întâlnesc, deseori, considerații artistice și estetice, referiri la propria sa meserie, pe care o descria ca obositoare și solitară. Lilith nu este sociabilă, dimpotrivă aş spune. În Casa a 8-a se simte cum nu se poate mai bine, pentru că în solitutdine se nasc cele mai măreţe lucruri. Intuiţia şi percepţia elementului creaţie se subsumează ideii de abstract pe care o aduce Lilith.
Valoarea și celebritatea operei lui Michelangelo a pus în umbră viața sa personală. Cercetări mai recente au dezvăluit și aspecte obscure ale existenței sale. Deși nu era sărac, avea un mod de viață auster și solitar, asemeni unui călugăr. Adeseori lucra fără pauză chiar și în timpul nopții, uitând să mănânce sau să se odihnească. Prezența a numeroase nuduri masculine în opera sa a făcut pe mulți comentatori să creadă că marele artist era homosexual, deși acesta nu a recunoscut niciodată.

Edgar Allan Poe 

A fost un poet, romancier, nuvelist și critic literar american, creator al genului de scurte povestiri și precursor al literaturii moderne de ficțiune științifico-fantastică. A dus o viață de boem și a sfârșit tragic în mizerie, opium și alcoolism, dar tocmai din acest infern al existenței sale s-au născut multe dintre creațiile ce aveau să impună literaturii universale norme de evaluare estetică necunoscute până atunci. În cei patruzeci de ani ai unei vieți halucinante, scriitorul a izbutit să publice multe volume de versuri, de proză, estetică și teorie literară, făcând dovada unei forțe de creație extraordinare.
Poe a fost unul dintre primii gânditori care au încercat o investigație metodologică a minții subconștiente. Lilith în Casa a 8-a îşi face datoria. Deși nu a formalizat științific studiul psihopatologiei complexe a isteriei sau a perversiunii, teoriile psihologice dezvoltate de Poe în eseuri, în recenzii și în notele referitoare la propriile sale texte au fost numite de Charles Beaudelaire „camerele secrete ale minții sale”. În lucrarea Prăbușirea Casei Usher, cu minunatele ei camere întunecate, mobila bizară, acoperișurile cu arcade, cu pasajele întortocheate și cu fisura ce trecea drept prin centru, Poe realizează un model prefreudian al minții subconștiente. Poe s-a folosit de povestirile gotice pentru a explica stările mentale obsesive. Capacitatea lui de analiză l-a făcut să depășească limitările genului gotic, astfel încât, în unele dintre lucrările sale atipice și neglijate, precum Demonul perversității și Între trezire și somn, el trece la o abordare psihologică modernistă a personajelor și evenimentelor. Conform observației lui Richard Wilbur, Poe a fost primul scriitor al epocii moderniste care a descoperit cel mai caracteristic subiect al secolului al XX-lea: dezintegrarea personalității

Salvator Dali
Pictor spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Grație aparițiilor excentrice și megalomaniei sale, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reușit să folosească forța mass-media pentru a-și spori averea și gloria.
La Academia de Arte Frumoase San-Fernando din Madrid, unde se împrietenește cu Federico García Lorca și Luis Bunuel, dar - decepționat de sistemul de predare - incită studenții la manifestări de protest și este exclus din școală. Începe să poarte favoriți, pantaloni scurți, pardesiu lung, pălărie de pâslă și să fumeze pipă.
Este interesat de futuriștii italieni, apoi de "Școala de Metafizică" a lui Giorgio De Chirico, care îi va influența considerabil evoluția artistică, mai cu seamă că lecturile pasionate din Freud treziseră vocația pentru manifestările inconștientului în artă.
 La Paris, unde vine în contact cu ambianța intelectuală a capitalei Franței, în acel timp în plină efeverscență suprarealistă, și face cunoștință cu André Breton, Pablo Picasso, Joan Miró și Paul Eluard. În acest cerc suprarealist se împrietenește mai ales cu scriitorul francez René Crevel, care îi va dedica pictorului o broșură intitulată "Dalí sau antiobscurantismul"


Geniile răului
Surpriza care am avut-o căutând printre persoanele cunoscute care o au pe Lilith în Casa a 8-a, a fost să descopăr că o serie de oameni care au marcat în rău treerea prin viaţă s-au numărat criminalii în serie, de la Hitler, la Jeff Dhamer şi Cikatilo la corpţie, Bernard Tapie.

Adolf Hitler
Nu vreu să discut prea mult acest subiect, dar probabil că Hitler știa că Germania a fost înfrântă odată cu eşuarea ofensivei din Ardennes la jumătatea lunii decembrie 1944. Totuși, el a încercat să-şi schimbe strategia în primele patru luni ale lui 1945, de asemenea a încercat să negocieze pacea cu SUA după moartea lui Franklin Roosevelt dar a eșuat. A ordonat un atac complex împotriva rușilor la sfârșitul lunii aprilie, dar comandantul aripei de est nu a făcut ce i s-a cerut şi a urmat sinuciderea din 30 aprilie, la data păgână Nopţii Walpurgice, când se spune că porțile iadului sunt larg deschise. Printr-o coincidență bizară şi Osama bin Laden a fost ucis în aceeaşi noapte, cincizeci de ani mai târziu.

De reţinut:
Doar câțiva dintre acești oameni au văzut reputația lor suferind din cauza afacerilor extra-maritale sau a infidelității percepute.
Salvator Dali este un caz fericit pentru că face o pasiune pentru Gala Diaconov soţia poetului Paul Eluard, o desparte de acesta, se căsătoreşte cu ea transformând-o în muza lui pe viaţă.
Tiger Woods şi-a adus carira în pragul colapsului și a pierdut mulți sponsori și agenți de publicitate datorită dependenței sale sexuale admise - și-a reconstruit liniștit cariera și a ajuns din nou primul.
Decizia lui John McCain de a se despărţi de prima soție, Carol McCain, când aceasta a ajuns în scaun cu rotile, se pare că a fost un factorul care mulți ani mai târziu s-a regăsit în incapacitatea sa de a câștiga încrederea alegătorilor independenți de sex feminin în campania prezidențială din 2008.
Provocări: Cele mai mari provocări ale umbrei sunt legate de moarte, moștenire, investiții și sex. Din acest motiv este casa cel mai dificil loc pentru Luna Neagra. Partea Umbrei este înrădăcinată în pierdere; poate de aceea în rândul acestor nativi se numără cea mai ridicată rată de depresivi şi de sinucigaşi care văd că viața lor duce doar la pierderi.
Darul: Conştientizarea compasiunii profunde şi capacitatea pentru a vedea dincolo de suprafaţa lucrurilor. La fel care sunt motivații reale ale vieţii. Înțelepciunea și înțelegerea este un mare avantaj pentru cei cu Lilith aici, deoarece pot înţelege nevoiloe sexuale ale Casei a 8-a pe care le pot controla, că deşi are moşteniri poate fi furat.


Un comentariu:

  1. Conjunctie Venus -Lilith in Leu, casa 8, gradul 19-20, cuadratura cu Saturn in Taur, casa 5, gradul 19, iar Marte in Rac , casa 8, pe harta unui barbat, ce puteti spune despre viata lui intima?

    RăspundețiȘtergere